Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oraș din Germania, terorizat de români care trăiesc în condiții mizere: Femeile și copiii - obligați să cerșească, bărbații stau „la adăpost“
WhatsApp
Femei și copii români, prizonieri ai condițiilor mizere din comunitatea Glonn din Germania: Cerșitul agresiv ascunde drama umană și suferința nevăzută.

În comunitatea Glonn, o situație îngrijorătoare capătă contururi alarmante. Zona Schwaigerwiese se transformă treptat într-un loc de camping neautorizat, iar prezența unor oaspeți neinvitați, posibil cetățeni români, provoacă agitație și îngrijorare în rândul locuitorilor. Însă această problemă transcende simpla cerșetorie agresivă, aducând în prim-plan condițiile înfricoșătoare în care femeile și copiii își petrec nopțile.

Schwaigerwiese, în inima comunității Glonn, devine tot mai mult un punct central al îngrijorărilor. Într-o zi, locuitorii se pot confrunta cu o scenă care amintește de un camping neautorizat, cu cerșetori agresivi și oaspeți neinvitați care petrec nopțile acolo. Dincolo de disconfortul creat de acești oaspeți, o preocupare majoră se concentrează asupra femeilor și copiilor care sunt nevoiți să își petreacă nopțile în condiții inumane.

În încercarea de a face față acestei probleme, Sandra Gartner, care deține o benzinărie în apropierea zonei Schwaigerwiese, relatează că cerșetorii agresivi au creat un climat nefavorabil în Glonn. În special în vecinătatea acestei zone, unde se află și un discounter și o măcelărie, locuitorii sunt deranjați de agresivitatea lor. Femeile și copiii care se găsesc în apropiere sunt nevoiți să facă față situației precare, dormind în corturi mici, pe timp de vânt și vreme. „Nimeni nu a mai fost acolo de la Glonner Dorffest de la sfârșitul lunii iulie“, confirmă Gartner. "Dar asta se va schimba din nou. Ei vin de ani de zile cu microbuzele și corturile lor pentru a-și petrece noaptea. Dar niciodată nu a fost atât de rău ca anul acesta", mai spune Sandra, citează Merkur.de.

„Niciodată nu a fost atât de rău ca anul acesta“

 

Această legătură dintre cerșetorii agresivi și oaspeții nocturni neinvitați este evidentă pentru mulți. Un reportaj din Ebersberger Zeitung, publicat la sfârșitul lunii iunie, a stârnit reacții puternice din partea comercianților și rezidenților din Glonn. Îngrijorarea față de soțiile și copiii acestor oaspeți neinvitați, posibil cetățeni români, este palpabilă, împreună cu faptul că acești oameni petrec nopțile în condiții insuportabile.

Un exemplu elocvent este povestea Marianne Wöstner, care își desfășoară activitatea în apropierea Schwaigerwiese. Ea a observat cum femeile și copiii sunt nevoiți să împartă resursele limitate, iar condițiile de trai sunt din ce în ce mai precare. Corturile mici și lipsa accesului la igienă sunt doar câteva dintre problemele cu care acești oaspeți se confruntă.

De două ori pe săptămână, căruciorul ei de vânzare de brânză se află chiar lângă Schwaigerwiese, iar ea vede la fața locului ce se întâmplă acolo, lângă școala primară și gimnazială. La început, ea le dădea copiilor niște brânză sau umplea una sau două găleți cu apă pentru familii. Dar apoi a observat că copiii trebuiau să le dea mâncarea bărbaților și că ei înșiși primeau în mod vizibil puțin. Că o găleată de apă era folosită de toți copiii pentru a se spăla - și apoi pentru rufe. Că femeile primeau multe ordine și că dormeau împreună cu copiii în corturi mici, pe timp de vânt și vreme, în timp ce bărbații dormeau în mașină.

"Îmi pare atât de rău pentru copii"

 

"Îmi pare atât de rău pentru copii", spune Marianne Wöstner. Dar, între timp, ea suen că nu le va da nimic pentru că a văzut că nu rămâne la copii. Nu există nicio îndoială că familiile care campează acolo, în Glonn și posibil și în alte părți, trăiesc în condiții precare, cu care nimeni nu ar vrea să facă schimb de locuri. "Cine ar pleca de bunăvoie de acasă în felul acesta?", se întreabă Marianne Wöstner.

Această situație a dus la o îngrijorare generalizată în comunitatea Glonn. Aglomerația, zgomotul și impactul asupra siguranței publice afectează rezidenții și mediul de afaceri. Primarul Josef Oswald recunoaște gravitatea situației și promite să ia măsuri adecvate. În ciuda absenței infracțiunilor semnalate, tensiunile persistă, iar sentimentul de siguranță al oamenilor este afectat.

Poliția nu a constatat nicio infracțiune

 

Poliția din Ebersberg a confirmat că în urma verificărilor s-a constatat că sunt cetățeni români. Nu au fost depistate sau semnalate infracțiuni administrative sau chiar infracțiuni penale. Șeful poliției, Ulrich Milius: "Rugăm cetățenii să raporteze imediat la poliție deranjamentele sau evenimentele suspecte." Nici primăria și nici poliția nu comentează condițiile de trai ale celor care au rămas peste noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel