Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS: Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050
WhatsApp
Aproximativ un sfert din populaţia lumii va avea probleme de auz până în 2050, estimează OMS. La copii, aproape 60 la sută din pierderea auzului poate fi prevenită.
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 2,5 miliarde de persoane - sau aproximativ un sfert din populația globală - se estimează că vor avea un anumit grad de pierdere a auzului până în 2050, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform DPA.

Cel puțin 700 de milioane dintre aceste persoane vor avea nevoie de acces la îngrijirea urechii și a auzului și la alte servicii de reabilitare, cu excepția cazului în care se iau măsuri, arată OMS în primul său raport mondial privind auzut publicat marți, înainte de Ziua Mondială a Auzului, 3 martie.

„Ideea este că știm cum să prevenim acest lucru sau cel puțin o mare parte", a spus expertul OMS Shelly Chadha.

„Pierderea auzului netratată poate avea un impact devastator asupra capacității oamenilor de a comunica, de a studia și de a-și câștiga existența”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

1,1 miliarde de tineri, expuși riscului de pierdere a auzului

 

OMS estimează că 1,1 miliarde de tineri (cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani) sunt expuși riscului de pierdere a auzului din cauza expunerii la zgomot în mediile recreative.

Odată diagnosticată, intervenția timpurie este esențială. Tratamentul medical și chirurgical poate vindeca majoritatea bolilor urechii, în timp ce tehnologia auditivă, precum aparatele auditive și implanturile cohleare, este eficientă și rentabilă, potrivit raportului.

La copii, aproape 60 la sută din pierderea auzului poate fi prevenită prin imunizarea împotriva rubeolei și meningitei, îmbunătățirea îngrijirii materne și neonatale și screening-ul pentru bolile inflamatorii ale urechii medii.

La adulți, controlul zgomotului și o igienă bună a urechii pot contribui la menținerea unui auz bun și la reducerea potențialului de pierdere a auzului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel