Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olanda. Muncitor român, suspectat că și-ar fi înjunghiat un coleg, eliberat după jumătate de an de arest: „O poveste complicată“
WhatsApp
Un român în vârstă de 42 de ani, care se află în spatele gratiilor de șase luni după ce și-a înjunghiat colegul de apartament polonez în Nistelrode, va fi eliberat în această săptămână. Acesta nu mai trebuie să aștepte procesul în arest preventiv, dar instanța i-a pus în vedere să rămână în Olanda.

Românul s-a luat la bătaie cu colegul său de cameră polonez în Nistelrode, în iulie anul trecut. Cearta a scăpat de sub control și s-a soldat cu rănirea ambilor lucrători. Polonezul avea mai multe tăieturi pe brațe și a trebuit să fie tratat la spital. Românul a fost arestat în calitate de suspect, deși și acesta a fost rănit în urm încăierării.

Poveste complicată

 

Procesul împotriva românului ar fi trebuit să se încheie săptămâna aceasta, dar a apărut o problemă. Patru martori ai incidentului nu au fost încă audiați oficial de către judecătorul de instrucție. Aceasta este o poveste complicată, deoarece majoritatea acestora locuiesc în străinătate. Deocamdată, audierea martorilor este programată pentru sfârșitul lunii martie.

Românul nu poate aștepta acest lucru, a susținut luni avocatul său, Willemijn van Koningsveld, în timpul unei audieri pro-forma. "Mama sa din România suferă de o boală de plămâni și a fost deconectată recent de la rețeaua electrică. Ca urmare, dispozitivul ei de oxigen nu mai funcționează. Ea se putea baza întotdeauna pe sprijinul financiar al fiului ei. Dar atâta timp cât acesta se află în detenție, nu are niciun venit".

Olanda. Muncitor român, suspectat că și-ar fi înjunghiat un coleg, eliberat după jumătate de an de arest

 

Koningsveld crede că clientul ei poate apela cu succes la autoapărare la audierea pe fond a cazului. "El însuși a suferit răni considerabile în urma violențelor. A fost legitimă apărare justificată". Ea speră că martorii vor confirma această poveste. "Dar chiar dacă clientul meu este găsit vinovat de vătămare corporală gravă, el și-a ispășit deja sentința acum. Linia directoare pentru acest tip de infracțiune este de patru luni de închisoare".

Judecătorii nu s-au pronunțat asupra verdictului final, dar au fost de acord cu cererea de suspendare a arestului preventiv până la judecarea pe fond a cauzei, oricând ar fi aceasta. Românul a trebuit să promită că rămâne în Olanda și să fie la dispoziția justiției până atunci. Dând din cap cu recunoștință, a părăsit sala de judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel