Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Olaf Scholz: România îndeplinește toate cerințele pentru aderarea la Spaţiul Schengen
WhatsApp
Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că "Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase" şi afirmă că "Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline".

„Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline”, promite cancelarul. 

Președintele Klaus Iohannis salută anunțul cancelarului german Olaf Scholz, care susține că România îndeplinește condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen. 

„Salut anunțul făcut astăzi, la Praga, de către Cancelarul federal Olaf Scholz cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen – un obiectiv strategic al țării mele, care în mod clar îndeplinește toate criteriile tehnice. Îi mulțumesc pentru implicarea personală”, transmite pe Twitter Klaus Iohannis.

 

Vezi și

 

Republica Cehă susține intrarea României în Spațiul Schengen

 

Republica Cehă susține intrarea României în Spațiul Schengen, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky, cu ocazia întâlnirii cu omologul său român Bogdan Aurescu, la Praga.

"L-am asigurat pe Bogdan Aurescu de sprijinul nostru pentru aderarea României la Schengen", a declarat Lipavsky într-un mesaj postat pe Twitter după întâlnirea lor.

El a adăugat că președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene (UE) dorește să "realizeze progrese în această chestiune". Republica Cehă deține în prezent președinția semestrială a Consiliului UE.

Aurescu a declarat că i-a mulțumit lui Lipavsky pentru "sprijinul reconfirmat și deplin" al țării sale pentru aderarea României la Schengen, un obiectiv pe care România speră să îl avanseze în timpul președinției cehe a UE.

România a aderat la UE în 2007 și este una dintre cele cinci țări UE care nu sunt incluse în spațiul Schengen.

În timpul întrevederii, cei doi miniștri au vorbit, de asemenea, despre cooperarea în cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) și despre modalitățile de consolidare a relațiilor bilaterale după ce pandemia COVID-19 se va retrage. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel