Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofițerii pentru drepturile omului au documentat uciderea ilegală a 50 de civili în Bucea - ONU
WhatsApp
Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului Michelle Bachelet a confirmat vineri că ofițerii organizației au documentat "uciderea ilegală" a 50 de civili în Bucea, până în prezent, în cadrul investigațiilor privind crimele de război din Ucraina.
Ofițerii pentru drepturile omului au documentat uciderea ilegală a 50 de civili în Bucea - ONU

Michelle Bachelet a declarat că "aproape fiecare locuitor din Bucea", care se află în apropierea Kievului, a vorbit cu ofițerii ONU pentru drepturile omului despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin în această lună.

Ea a precizat că ONU a primit, de asemenea, peste 300 de acuzații de ucidere a civililor în regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy, toate aflate sub controlul forțelor armate ruse în februarie și la începutul lunii martie.

Bachelet a declarat: "În timpul unei misiuni la Bucea, la 9 aprilie, ofițerii ONU pentru drepturile omului au documentat uciderea ilegală, inclusiv prin execuție sumară, a aproximativ 50 de civili. Aproape fiecare locuitor din Bucea cu care au vorbit colegii noștri ne-a povestit despre moartea unei rude, a unui vecin sau chiar a unui străin. Știm că trebuie făcut mult mai mult pentru a descoperi ce s-a întâmplat acolo și știm, de asemenea, că Bucea nu este un incident izolat."

 

Crimele de război din Ucraina sunt investigate 

 

Șeful ONU a declarat că acuzațiile de violență sexuală împotriva femeilor, bărbaților, fetelor și băieților de către membri ai forțelor armate ruse din Ucraina au ieșit "tot mai des la suprafață", iar detenția civililor a devenit, de asemenea, "o practică larg răspândită".

"Activitatea noastră de până acum a detaliat o poveste de groază a încălcărilor comise împotriva civililor. În primul rând, acest război fără sens trebuie să înceteze", a adăugat Bachelet.

"Dar, cum luptele nu dau semne de diminuare, este vital ca toate părțile implicate în conflict să dea instrucțiuni clare combatanților lor pentru a respecta cu strictețe dreptul umanitar internațional și legislația internațională a drepturilor omului".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel