Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ofiţeri ai serviciilor de informaţii, arestaţi în Spania pentru că au transmis documente secrete Statelor Unite
WhatsApp
Doi ofiţeri ai Centrului Naţional de Informaţii din Spania (CNI) au fost arestaţi fiind acuzaţi că au transmis informaţii confidenţiale Statelor Unite, a informat publicaţia online El Confidencial, relatează dpa. 

Arestările au avut loc în septembrie, a precizat El Confidencial, care a adăugat că informaţiile transmise au fost la cel mai înalt nivel de confidenţialitate.

Ministrul spaniol al justiţiei, Felix Bolanos, a confirmat pentru presă aceste informaţii luni seara la Bruxelles, adăugând că guvernul a fost informat despre arestări cu 'doar câteva zile în urmă' şi că un judecător din Madrid a deschis o anchetă cu privire la acest incident.

Bolanos nu a comentat informaţia oferită de El Confidencial potrivit căreia cazul a provocat 'o criză cu Washingtonul' între guvenul spaniol şi administraţia SUA. Guvernul spaniol cooperează în cadrul anchetei, astfel încât 'aceste evenimente să fie clarificate cât mai rapid posibil', a mai spus el.

Având în vedere că acuzaţiile se referă la transmiterea ilegală de informaţii secrete, cei doi ofiţeri ar putea fi acuzaţi de trădare şi spionaj pentru o putere străină, au informat marţi El Confidencial şi postul de televiziune RTVE. Pedeapsa maximă pentru aceste acuzaţii este de 12 ani de închisoare, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel