Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficial: Guvernul german a aprobat livrarea a 178 de tancuri Leopard 1 Ucrainei
WhatsApp
Guvernul Germaniei a aprobat livrarea a 178 de tancuri de luptă principale Leopard 1 către Ucraina, a anunţat, marţi, publicaţia "Der Spiegel", citând surse proprii. 

Potrivit informaţiilor publicaţiei, la începutul acestei săptămâni, Consiliul Federal de Securitate, din componenţa căruia fac parte cancelarul german, miniştrii de externe, de interne, al apărării, de finanţe, al afacerilor economice, al cooperării economice şi justiţiei, a aprobat furnizarea a 178 de tancuri Leopard 1 la Kiev.

Tehnica militară, potrivit "Der Spiegel", va fi transferată din stocurile industriei. Primele tancuri de luptă Leopard 1 ar trebui livrate în Ucraina în această vară, dar cele mai multe dintre ele probabil că nu vor fi livrate până în 2024, concluzionează publicaţia.

Oficial, potrivit "Der Spiegel", decizia de a furniza tancuri Leopard 1 Ucrainei va fi anunţată marţi seară. Astfel, guvernul german promovează un alt pachet mare de asistenţă militară pentru Kiev. În ultimele luni, după cum subliniază publicaţia, Oficiul Cancelarului Federal a negociat în secret cu reprezentanţii industriei de apărare cu privire la furnizarea tancurilor Leopard 1.

Tancurile Leoparde vor fi modernizate

 

Compania germană Flensburger Fahrzeugbau GmbH va pregăti aproximativ 90 de modele Leopard 1, care se aflau în depozite de mulţi ani.

Al doilea lot de Leopard 1, notează "Der Spiegel", va veni din Italia. Acolo, concernul german de apărare "Rheinmetall" a avut, în urmă cu câteva luni, posibilitatea de a cumpăra 88 de astfel de tancuri. După ce a primit autorizaţia de export, "Rheinmetall" a început să cumpere tancuri şi acum le va moderniza în cel mai scurt timp posibil.

Costul tancurilor şi al reparaţiilor acestora va fi acoperit de Guvernul german, iar fondurile vor proveni din surse destinate pregătirii armatei ucrainene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel