Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O vacă a intrat pe Autostrada A3, spre Ploiești. Două mașini au acroșat-o
WhatsApp
O vacă a intrat pe Autostrada A3, în drumul spre Ploiești. 

Un accident rutier a avut loc joi seară pe autostrada A3, în comuna Gherghiţa, din cauza unei bovine care a intrat pe carosabil și a fost lovită de două autoturisme. Una dintre mașini s-a răsturnat pe plafon în urma coliziunii.

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, echipajele de pompieri au găsit la fața locului trei persoane care ieșiseră din vehiculele implicate în accident.

"Toți cei trei ocupanți sunt conștienți, unul dintre ei primind îngrijiri medicale la fața locului. (...) Ocupanții asistați refuză transportul la spital", a declarat sursa citată.

Bovina a decedat în urma impactului.

Cine va plăti pentru daune?

Teoretic, în astfel de situații administratorul drumului, în speță CNAIR, este responsabil pentru astfel de accidente. De ce? Pentru că în apropierea autostrăzilor se află garduri de protecție care împiedică animalele să intre pe autostradă. Doar că acestea trebuie întreținute și verificate periodic. Despăgubirile nu sunt acordate automat în mod evident, ci instituția trebuie acționată în instanță de cei păgubiți.

Sunt deja precedente importante cu accidente cauzate de câini care au pătruns pe carosabil, iar șoferii au câștigat în instanță plata reparațiilor de CNAIR. Desigur, un proces în România poate dura și cinci ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel