Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O ucraineancă, proaspăt mamă, a dat în judecată adăpostul în care stă pentru că nu i se permite iubitului român să doarmă peste noapte
WhatsApp
O femeie ucraineană, proaspăt mamă, a intentat un proces împotriva adăpostului pentru refugiați în Maassluis, după ce i s-a interzis iubitului său român să rămână peste noapte alături de ea. Femeia, care a născut recent, consideră că această restricție îi afectează grav viața de familie.

O femeie ucraineană, care a născut recent într-un adăpost pentru refugiați din Maassluis, Olanda, a cerut instanței permisiunea ca partenerul ei să poată rămâne alături de ea pe timpul nopții, însă cererea i-a fost respinsă. Regulile stricte ale adăpostului interzic vizitatorilor să rămână între orele 22:00 și 8:00, iar autoritățile locale din Maassluis au refuzat să facă o excepție de la aceste reguli, o decizie confirmată și de instanța din Rotterdam.

Regulile sunt clare și nu există excepții 

 

Femeia, care a fugit din Ucraina împreună cu doi copii minori, și-a întâlnit actualul partener, un cetățean român, după ce a ajuns în Olanda. Luna trecută, cei doi au devenit părinți, iar femeia și-a exprimat dorința ca partenerul să fie alături de ea și de copilul nou-născut în adăpostul pentru refugiați.                                                                                                                                       

Conform regulilor stabilite de municipalitate pentru adăpostul din Maassluis, amplasat în 25 de locuințe flexibile pe site-ul Lely, vizitatorii nu sunt permiși în intervalul de noapte. În martie, directorul adăpostului i-a avertizat pe cei doi, acordându-le un „cartonaș galben” după ce partenerul femeii a petrecut o noapte în adăpost, încălcând astfel regulile.

Citește și: Mesajul emoționant al unei studente ucrainence stabilite în România. ”Le sunt recunoscătoare românilor pentru bunătatea lor”

Femeia a înaintat un proces sperând că va obține o excepție de la această regulă, pe care o consideră o „intruziune în viața ei de familie.” Deși, imediat după naștere, primarul i-a permis partenerului să rămână în adăpost timp de șapte zile, această favoare nu a fost extinsă ulterior.                                                                                                                                              

Instanța a decis că regulile adăpostului sunt clare și că nu există motive pentru a face excepții, subliniind că permisiunea ar putea încuraja și alte persoane neeligibile să ceară acces la adăpost, ceea ce ar depăși scopul acestuia.                                                                                                                                                                                                                              

Vezi și: Experiența terifiantă pe care a trăit-o o ucraineancă într-un hotel din România. Poliția: „Aici ești un nimeni”

Judecătorul a menționat că femeia și partenerul ei au libertatea de a-și continua viața de familie în altă parte, dar că nu este responsabilitatea primarului să găsească o soluție pentru această situație. Astfel, cererea femeii a fost respinsă, iar regulile rămân în vigoare.                                                                                                                   

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel