Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O țară de lângă România taie curentul populației pentru două ore, în fiecare zi 
WhatsApp
Începe restricționarea energiei electrice în Europa: Kosovo este primul stat care va introduce raționalizarea curentului electric. Timp de două ore pe zi, energia electrică va fi oprită. 

Compania de distribuţie a energiei electrice din Kosovo (KEDS) a comunicat că de la 15 august introduce restricţii la furnizarea curentului electric. Consumatorii vor primi curent electric şase ore, după care va urma o pauză de două ore, când furnizarea va fi oprită. KEDS a anunţat că va fi furnizat curent electric doar din producţie proprie, deoarece nu există fonduri pentru importul de energie electrică. KEDS precizează că s-a ajuns în această situaţie din cauza creşterii preţului curentului electric pe pieţele internaţionale, dar şi pentru că Guvernul Kosovo nu a asigurat subvenţia promisă de 100 de milioane de euro, ceea ce a înrăutăţit situaţia 

Pristina are alte priorități: cumpără arme și angajează polițiști 

 

Ministerul de interne al Kosovo a achiziţionat arme, maşini de luptă şi alte echipamente militare în valoare de peste nouă milioane de euro, iar o parte din acestea sunt destinate necesităţilor structurilor de Poliţie de pe linia administrativă. Potrivit presei kosovare, pentru necesităţile poliţiei de pe linia administrativă s-au alocat 350.000 de euro, pentru vehicule blindate şi tunuri cu apă s-au plătit 7.130.000 de euro, pentru echipamentul specific poliţiştilor de pe linia administrativă s-au acordat 280.000 de euro, iar pentru alte echipamente necesare anchetelor s-au plătit 300.000 de euro.

Citește și Transportatorii români, revoltați: "Cine își bate joc de noi? Barilul scade, prețul la benzină și motorină, nu!"

Anul acesta, Pristina a format o unitate rapidă de intervenţii, ca sprijin pentru poliţia de pe linia administrativă şi pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Din octombrie 2021, în imediata apropiere a punctelor de trecere de pe linia administrativa Jarinje şi Brnjak au fost ridicate baze ale poliţiei de frontieră, în care sunt prezenţi în permanenţă membri înarmaţi ai trupelor speciale.

Regiunea Kosovo şi-a declarat unilateral independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune.

Independenţa Kosovo este recunoscută de peste 100 de state din întreaga lume, printre care 22 dintre cele 27 de membre ale Uniunii Europene (excepţiile sunt Spania, România, Grecia, Slovacia şi Cipru).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel