Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă povestește cum tatăl ei plecat la muncă în Spania este marginalizat din cauza naționalității. ”Dubla cetățenie va rezolva aceste probleme”
WhatsApp
O româncă a povestit într-un videoclip postat pe Tiktok cum tatăl ei stabilit în Spania este marginalizat.
Foto: Capturi de ecran / Sursă: Tiktok @carmen.mares

O româncă a împărtășit pe TikTok experiențele tatălui ei, care muncește de ani de zile în Spania și se confruntă cu marginalizare din cauza faptului că este român și nu are cetățenie spaniolă.

”Se plânge frecvent”

 

„Nu știu dacă voi sau apropiații voștri au trecut vreodată prin asta, dar cred că merită spus”, a început ea. Tânăra a relatat că tatăl ei, deși lucrează de mulți ani în Spania, se plânge frecvent de marginalizare din cauza naționalității sale. Lipsa cetățeniei spaniole i-a creat multiple dificultăți și bariere la locul de muncă. „Este greu pentru un om să înțeleagă de ce primește atâtea bariere doar pentru că îi lipsește o anumită cetățenie”, a adăugat ea.

Tânăra și-a exprimat speranța că aceste probleme vor fi rezolvate odată cu introducerea dublei cetățenii. „Până acum, puteam doar să visăm la ea. Va fi un sprijin pentru toți românii plecați în Spania”, a subliniat ea, evidențiind că peste un milion de români din Spania vor beneficia de pe urma acestei schimbări. ”Dubla cetățenie va simplifica multe procese legale și administrative și va oferi acces la locuri de muncă mai bine plătite.”

Reamintim că zilele astea, prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că omologul său spaniol, Pedro Sanchez, urmează să efectueze o vizită în luna iulie în România, pentru a participa, între altele, şi la semnarea acordului bilateral privind dubla cetăţenie acordată românilor din Spania.

Ciolacu a adăugat că, după Franţa şi Portugalia, România devine, astfel, al treilea stat al UE care semnează un astfel de acord cu Spania, ţară unde este prezentă o comunitate de peste un milion de români.

Citește mai multe informații despre dubla cetăţenie acordată românilor din Spania AICI

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel