Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă, mamă a 19 copii, a fost premiată de Episcopia Română: „La baza fiecărui mare creștin stă devotamentul mamei”
WhatsApp
O româncă deosebită, care a născut și crescut 19 copii, a fost premiată de Episcopia Română în cadrul unei ceremonii desfășurate în Parohia Giurgești din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. 
O româncă, mamă a 19 copii, a fost premiată de Episcopia Română: „La baza fiecărui mare creștin stă devotamentul mamei” / Foto: Unsplash

Evenimentul a adus recunoaștere pentru Aneta Artemie, care a fost distinsă cu Ordinul eparhial "Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava" de către Arhiepiscopul Calinic.

Omul de știință și teologul Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial la Sectorul Cateheză, Tineret și Educație pentru viață al Arhiepiscopiei, a avut onoarea de a înmâna acest prestigios ordin, într-un moment festiv care a adunat comunitatea locală pentru a celebra devotamentul și sacrificiul mamei a 19 copii.

 

"Cum să fii mama unui adolescent în societatea de astăzi"

 

Evenimentul a avut loc în cadrul unui atelier de lucru desfășurat sub coordonarea părintelui paroh Marian Ștefan Onea și a soției sale, Paula Onea. Aproximativ 40 de mame din parohie au participat la atelierul intitulat "Cum să fii mama unui adolescent în societatea de astăzi", susținut de psihologul Valentina Rusu.

În cadrul acestui atelier, discuțiile au gravitat în jurul importanței educației și a relației dintre mamă și copil într-o societate aflată în continuă schimbare. Părintele Marian Ștefan Onea a subliniat că devotamentul și preocupările unei mame sunt fundamentale pentru creșterea și pregătirea unui copil pentru viață.

"Educația unui copil începe în pântecele mamei. Întreaga viață, abilitățile, experiențele spirituale și preocupările mamei sunt transmise copilului. Putem spune că la baza creșterii și pregătirii pentru viață a fiecărui mare creștin stă devotamentul mamei. Dorim ca această conferință să ajute mamele să gestioneze mai bine problemele care apar odată cu adolescența copiilor lor, să transforme treptat relația cu copiii lor dintr-una de autoritate într-una de parteneriat.", a spus părintele Marian Ștefan Onea, conform OrthodoxTimes.

Prin acordarea acestui ordin de către Episcopia Română, Aneta Artemie a fost recunoscută nu doar pentru numărul impresionant de copii pe care i-a crescut, ci și pentru angajamentul său de a îndeplini rolul matern într-un mod exemplar, în ciuda provocărilor și responsabilităților multiple.

Parohia Giurgești, situată în Decanatul de Fălticeni, a demonstrat nu doar recunoașterea, ci și angajamentul său pentru sprijinirea familiilor și a tinerilor din comunitate, prin inițiative precum Centrul de tineret Ecclesia, axat pe cateheză și activități sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel