"Omule ești rupt de realitate, tu nu accepti ideea că în momentul asta încă nu s-a ajuns în România la nivelul vestului?
Începând de la salarii, sistem medical, infrastructură și civilizație la nivel de societate, vestul este peste România. Nu mai încerca să ne prezinți date scriptice ca noi trăim cu alea faptice. Încă un lucru pe care nu îl pricepi din cauza ego-ului tău, este faptul ca de la badanta la specialist, cam toți s-au integrat în țările în care au migrat. Aceste familii de romani au case cumpărate (defect de regiune) și toții copiii romanilor sunt la scoli sau grădinițe în tarile în care au migrat. Ce trebuie tu sa reții este faptul ca nici un român care financiar își poate întreține familia în diaspora, nici unul nu își va retrage copiii de la scoala pentru a se întoarce la sistemul național de învățământ cu 8-10 kg de manuale în ghiozdan.
Foarte bine ca România se dezvolta, foarte bine ca nivelul salarial în România a crescut și este pe trend de creștere și în viitor. Foarte bine ca se fac autostrăzi, poduri și viaducte rutiere. Foarte bine ca avem un procent ridicat de medici specialiști, dar din pacate într-un sistem medical precar. Toate astea ne bucura nu ne întristează pe cum crezi tu, însă pricepi ca nu este suficient si nu doar banii ne țin aici în diaspora?" i-a răspuns lui Andrei Caramitru o româncă mutată în nordul Europei.
Românca a răspuns unui mesaj al lui Andrei Caramitru care spunea că o mare parte din populația plecată din țară e blocată psihologic în diasporă.
"Categoria cea mai bogată din SUA nu sunt americanii europeni , “albi”. Ci asiaticii americani: din India, Filipine, Indonezia, Coreea etc. ăia sunt cei mai tari - pentru ca sunt cei mai muncitori și serioși din toți oamenii de pe fața pământului. Trebuie să aducem cat mai mulți aici (nu alakuakbari). Pentru ca noi avem un mare ghinion - vreo 20-30% din populație e total pierdută , nu vor să muncească sau efectiv nu sunt în stare nu știu să facă nimic . Și încă pe atât sunt blocați în diaspora pe venituri mizere dar refuză psihologic să se întoarcă, ca ei știu cum era acum 15 ani când au plecat la ei în sat în cuculetii de jos. Viitorul demografic pentru noi ca țară e Asia de sud est. Si e bine," scria Andrei Caramitru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News