Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă, artizanul escrocheriei "fiul în pericol", descoperită în Spania: Alte 59 de persoane, arestate pentru înșelătorii de aproape 500.000 de euro
WhatsApp
Trei escrocherii de peste 5.300 de euro prin metoda "fiul în pericol" au fost dejucate în Granada, Spania, în ultimele zile. Presupușii autori au fost deja identificați ca fiind doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, de naționalitate spaniolă, dominicană și română. Sâmbătă, alte 59 de persoane au fost arestate pentru escrocherii de peste 460.000 de euro prin aceeași metodă.

Presupușii autori, care nu au fost încă arestați, sunt doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani. Cei trei sunt de naționalitate spaniolă, dominicană, respectiv română. Sâmbătă, alte 59 de persoane au fost arestate pentru escrocherii de peste 460.000 de euro prin aceeași metodă.

Agenții Unității de Delicte Economice și Fiscale (UDEF) a Poliției Naționale din Granada au dejucat trei escrocherii semnalate în acest oraș prin metoda cunoscută în Spania sub numele de "hijo en apuros" (fiul în pericol), cu un prejudiciu economic de 5.350 de euro. Presupușii autori au fost deja identificați ca fiind doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, de naționalitate spaniolă, dominicană și română, cu adrese în diferite părți ale țării. Cercetările pentru arestarea lor sunt încă în curs de desfășurare.

O româncă, artizanul escrocheriei "fiul în pericol", în Spania

 

Victimele, două mame și un tată, au depus plângeri la locul de reședință atunci când și-au dat seama că au fost înșelate de persoane care pretindeau că sunt copiii lor. Suma înșelată de la cei trei părinți se ridică la 2.850 de euro într-un caz, 800 în altul și 2.700 în cel de-al treilea, în total 6.350 de euro. Cu toate acestea, unul dintre ei a reușit să recupereze 1.000 de euro dintr-unul dintre transferuri, deoarece, din greșeală, l-a trimis în mod normal și nu imediat, așa cum au cerut escrocii.

Această metodă de înșelătorie, similară cu metoda „Accidentul“ constă în trimiterea de mesaje către numere de telefon mobil alese la întâmplare, care se prezintă drept copiii destinatarului și solicită sume mari de bani pentru a rezolva o problemă urgentă fictivă. Persoana în cauză, crezând că își ajută copilul, efectuează transferul, care de obicei este imediat, astfel încât nu poate fi anulat. În cazul în care reușesc, aceștia solicită alte plăți cu același pretext sau cu un alt pretext.

Multe persoane, din cauza circumstanțelor personale, cum ar fi faptul că nu au copii sau că nu sunt cu ei în acel moment, nu acordă atenție acestor mesaje. Cu toate acestea, mulți alții sunt înșelați și sunt prejudiciați financiar, pe lângă faptul că își fac griji în legătură cu incidentul fabricat.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
pixel