Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O populară rasă de câini va fi interzisă în Germania
WhatsApp
Achiziționarea acestei rase de câini susține așa-numita "reproducere prin tortură", motiv pentru va fi interzisă în Germania. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Cu picioarele lor drăguțe și temperamentul afectuos, nu este de mirare că teckelii sunt atât de populari ca animale de companie domestice. Însă în Germania, țara lor de origine, aceștia ar putea fi interziși în curând din motive legate de îngrijorările că acești câini trăiesc o viață plină de durere și suferință.

De sute de ani, teckelii au fost înmulțiți pentru a le fi păstrate caracteristicile considerate adorabile, cum ar fi corpul lung și picioarele scurte. Din păcate, această rasă de câini suferă de probleme grave de spate din cauza coloanei vertebrale lungi și a picioarelor arcuite și scurte, ceea ce le poate afecta mobilitatea. 

„Achiziționarea unui teckel susține așa-numita „reproducere prin tortură” - reproducerea deliberată a caracteristicilor nesănătoase la un câine, cauzându-i o viață întreagă de durere.”, a declarat Jana Hoger, reprezentant PETA. 

Teckell, o rasă dezvoltată pentru vânătorii nemți 

 

Teckelii au fost găsiți desenați pe pereții antici ai Egiptului și dar și în alte locuri din America de Sud și China, dar varianta pe care o recunoaștem a fost dezvoltată în Germania acum aproximativ 400 de ani.

Inițial folosiți pentru vânătoare, întrucât vânătorii aveau nevoie de o creatură mai robustă care să poată urmări animalele și prin vegetație densă, ceea ce explică partea inferioară a abdomenului.

Teckelii aveau odată picioare mai funcționale și un gât mai proporțional cu dimensiunea lor, dar datorită intervenției omului în reproducerea rasei, aceste caracteristici sunt în mare parte pierdute. Spatele și gâtul lor s-au întins și picioarele lor au scăzut până la un punct care le face dificil să manevreze peste obstacole situate la câțiva centimetri deasupra solului. 

"De obicei, teckelii suferă în cursul vieții lor de diferite boli specifice rasei, cum ar fi herniile de disc, malformațiile vertebrelor intervertebrale sau durerile la picioarele strâmbe," a declarat Hoger pentru MailOnline. "Acest lucru înseamnă că la un moment dat teckelii nu mai doresc să meargă sau pot face acest lucru doar cu durere. Din acest motiv, adoptarea unui teckel dintr-un adăpost pentru animale este singurul lucru acceptabil din perspectiva bunăstării animalelor.". 

PETA salută planul Germaniei prin care această rasă să fie interzisă, însă, cu toate acestea, Hoger a spus că ar putea dura până la 15 ani până când aceasta să fie pusă în aplicare.

„Ar dura prea mult timp și ar însemna că mulți câini și multe alte animale ar fi încă afectate, provocând o viață întreagă de suferință sau, în cel mai rău caz, ducând la moarte", a adăugat ea.

Dr. Dan O'Neill, profesor de epidemiologie animală la Royal Veterinary College, a declarat că picioarele scurte și corpul lung "ar putea să fie drăguțe pentru noi, dar nu sunt drăguțe pentru câinele care suferă". Astfel, profesorul recomandă iubitorilor de animale să nu opteze pentru această rasă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel