Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O nouă victimă a preotului Visarion Alexa a rupt tăcerea: „Mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie”
WhatsApp
O nouă victimă a preotului Visarion Alexa, paroh al Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Capitală a rupt tăcerea și a confirmat prin intermediul unei postări anonime de pe Facebook, vinovăția acestuia. 
O nouă victimă a preotului Visarion Alexa a rupt tăcerea: „Mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie”

După ce Arhiepiscopia Bucureştilor a transmis că începe o anchetă în acest caz și a anunţat că preotul Visarion Alexa a fost suspendat „de la slujirea preoţească”, încă o victimă și-a făcut curaj să mărturisească chinurile și rușinea prin care a trecut cu părintele.

 

O nouă victimă a preotului Visarion Alexa rupe tăcerea

 

Femeia a dorit să își păstreze identitatea anonimă, așa că a apelat la un intermediar de pe Facebook, o femeie care i-a făcut publică povestea.

"Și eu am trecut prin chilia părintelui Alexa. Sunt una dintre victime. La mine abuzul a fost viol, aș putea spune. Eram blocată, mă rugam la Sfântul Mina să se termine, că avea icoana în chilie. Eram bulversată. Îmi zicea că nu înțeleg Biblia, poate citesc vechiul testament (regele David) și "dragostea" față de aproape.

Am reclamat, dar preotul respectiv mi-a spus că așa îmbrățișează părintele. Așa cum? Cu pantalonii desfăcuți? M-am închis în mine, nu am mai mers să mă spovedesc. Doar foarte puțini au știut, că nimeni nu m-ar fi crezut", scrie victima.

 

Preotul Visarion Alexa a fost arestat în urma unei plângeri de abuz sexual

 

În data de 17 august, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

"Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar ulterior, vineri, bănuitul a fost condus la sediul subunităţii pentru audieri. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, menţionează DGPMB.

Vezi și: Preotul Visarion Alexa a fost arestat. Patriarhia Română, în stare de "șoc"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel