Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O însoțitoare de bord explică motivul grav pentru care nu trebuie să te descalți niciodată în avion
WhatsApp
Dacă v-ați simțit vreodată tentați să vă scoateți pantofii în timpul unui zbor, este timpul să reconsiderați această decizie. Conform unei însoțitoare de zbor, există un motiv serios pentru care trebuie să vă păstrați picioarele în pantofi în timpul călătoriei cu avionul.
Schimbarea locului în avion: Sfaturi și avertismente de la însoțitorii de bord / Foto: ILUSTRATIV. Sursa - Pexels

Potrivit unui însoțitor de bord, există un set cu anumite reguli pe care trebuie să le respectați în timpul călătoriei cu avionul, iar menținerea picioarelor în pantofi face parte din acestea. Este considerat un gest neplăcut și nepoliticos atât de către echipajul de cabină, cât și de către ceilalți pasageri.

Într-un interviu acordat furnizorului de vacanțe Ocean Florida, o însoțitoare de bord care a lucrat pentru British Airways timp de șapte ani a dezvăluit că unul dintre cele mai detestate obiceiuri ale pasagerilor este acela de a-și scoate picioarele goale în avion. Acest gest nu este doar deranjant pentru ceilalți pasageri și pentru echipajul de cabină, ci este și extrem de neigienic.

 

De ce este considerată descălțarea în avion neigienică?

 

Potrivit însoțitoarei de bord, deși cabinele sunt curățate înainte de fiecare zbor, există puțin timp pentru a dezinfecta și curăța în profunzime podelele și băile. Acest lucru înseamnă că există riscul de a călca pe diferite substanțe nedorite, în special în zona toaletelor. Astfel, mai bine va feriți de o ciupercă la picior sau orice altă bacterie pe care o puteți lua.

Un sondaj realizat de Ocean Florida a arătat că 44% dintre britanici consideră că descălțarea în avion este un semnal de alarmă major. Chiar dacă vă simțiți tentați să vă relaxați și să vă aerisiți picioarele în timpul unui zbor lung, există alternative mai igienice.

Pentru a asigura confortul și curățenia în timpul zborurilor lungi, este recomandat să vă aduceți o pereche de papuci pe care să-i purtați în avion. Aceștia pot fi utilizați și în timpul șederii în hotel sau în alte locuri de cazare, asigurându-vă că păstrați igiena și respectând buna conviețuire cu ceilalți pasageri și cu echipajul de cabină.

În concluzie, descălțarea în avion este considerată un gest neigienic și nepoliticos, iar purtarea de papuci reprezintă o alternativă mai igienică și mai respectuoasă față de ceilalți pasageri și față de echipajul de cabină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel