Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O femeie din Pitești, cu 18 pisici în casă, amendată de polițiști cu 4000 lei 
WhatsApp
O femeie din municipiul Piteşti, care deţine în locuinţă 18 pisici, a fost amendată de poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor.

"Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor, împreună cu reprezentanţi din cadrul Primăriei Piteşti şi ai Poliţiei Locale Piteşti, au efectuat o verificare într-un imobil din municipiu, în care proprietara deţinea 18 pisici, neavând condiţiile corespunzătoare în ceea ce priveşte spaţiul, totodată deranjând vecinii prin zgomot şi miros", se precizează într-un comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

În urma constatărilor, poliţiştii i-au aplicat femeii trei sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru neasigurarea condiţiilor corespunzătoare de spaţiu şi îngrijire medicală, deţinerea a mai mult de două animale într-un imobil şi nerespectarea normelor de convieţuire socială.

Cele 18 pisici, care aveau carnete de sănătate şi erau vaccinate, au rămas în continuare în custodia proprietarei, relatează Agerpres. 

Românii, cei mai mari iubitori de pisici din Europa

 

Aproape jumătate (42%) din gospo­dăriile din România au o pisică drept ani­mal de companie. Ponderea este similară şi în ca­zul proprietarilor de câini, arată cel mai re­cent raport al Industriei Europene a Hranei pentru Animale (FEDIAF). Există şi gospo­dă­rii care au ambele animale. Aceasta este cea mai mare pondere din Euro­pa, aproape fiind doar Polonia, ur­ma­tă de Cehia (41%). La polul opus se află Nor­vegia, Austria, Suedia şi Grecia, în aces­te ţări doar una din 5-6 gospodării are un astfel de animal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel