Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O familie de români, stabilită în Spania, a murit în apartamentul din Bistrița din cauza centralei termice. Se aflau în țară pentru o nuntă
WhatsApp
O tragedie cumplită a lovit o familie de români stabilită în Spania. O defecțiune la instalația de încălzire din apartamentul lor a provocat moartea celor trei, în momentul în care s-au întors în țară, la Bistrița, pentru o nuntă. 
O familie de români, stabilită în Spania, a murit în apartamentul din Bistrița din cauza centralei termice. Se aflau în țară pentru o nuntă

O tânără de 27 de ani și părinții ei, stabiliți în Spania, dar veniți în România pentru a participa la o nuntă, au fost găsiți fără viață în locuința lor.

Totul a început cu un apel la 112, în jurul orei 21, făcut de o vecină alarmată de mirosul puternic de gaz și starea de rău a soțului ei. Acesta a fost primul semn al tragediei ce avea să fie descoperită în scurt timp. Femeia a contactat autoritățile de urgență, iar pompierii s-au mobilizat rapid, evacuând imediat zeci de locatari din blocul respectiv.

„Valorile de gaz erau foarte ridicate în apropierea apartamentului, unde, din păcate, după ce s-a putut asigura accesul în interior, au fost găsite trei persoane fără semne vitale”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud, conform ProTV.

 

O familie întreagă ucisă de o defecțiune la centrala termică

 

Victimele au fost descoperite de o rudă care a intrat în apartament împreună cu echipele de intervenție. Tatăl, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit pe hol, fiica în camera sa, iar mama de 50 de ani în baie. Cercetările inițiale indică faptul că defecțiunea a avut loc la centrala termică, montată pe balconul apartamentului. Aceasta avea sistemul de aerisire amplasat chiar sub apartamentul de deasupra, ceea ce a dus la acumularea de gaze toxice în locuință.

„Ne-au evacuat că vecinii de la etajul unu nu au mai răspuns la telefon, iar cei de la doi erau foarte bolnavi și au mers la spital. Nu știau de ce. Abia când vecina l-a găsit pe soțul ei căzut, au realizat că era de la monoxidul de carbon”, a spus una dintre vecine.

Familia decedată avea legături strânse cu Spania, unde bărbatul deținea o firmă de transport, iar fiica sa lucra ca manager la o companie auto. Aceasta ar fi trebuit să plece înapoi în Spania chiar în dimineața următoare.

După aproape două ore de intervenție, locatarii s-au putut întoarce în locuințele lor, însă tristețea și șocul tragediei rămân puternic resimțite în comunitate. Trupurile neînsuflețite ale celor trei au fost transportate la morgă pentru necropsie, iar anchetatorii continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la moartea acestei familii. Centrala termică va fi analizată în detaliu pentru a se clarifica dacă aceasta este responsabilă de scurgerile fatale de gaz.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel