Din primele informații încărcătura explozivă nu s-a detonat la aterizare. Momentan nu există informații despre proveniența dronei, dacă aparține Ucrainei sau Rusiei.
Drona a fost semnalată în apropierea localității bulgărești Tiulenovo.
Un bărbat a raportat o dronă cu o presupusă bombă în zona Tyulenovo. Dispozitivul a fost descoperit duminică seara.
La scurt timp după ora 22:00, Radoslav Rusev, bărbatul care a găsit drona, a sunat la numărul de urgență 112. El a postat fotografii pe profilul său de Facebook și a susținut că până aseară târziu dispozitivul era blocat pe stânci și avea o indicație luminoasă.
„Tyulenovo nu este centrul lumii, dar când dronele ucraineano-ruse aterizează pe coasta noastră... lucrurile stau altfel. Această bombă este încă activă, cu câteva elemente electronice luminoase. Nu vă voi spune la 112 cum au reacționat la apelul meu“, scrie Rusev.
Perimetrul din jurul stâncii a fost izolat, iar echipele speciale sunt așteptate la fața locului pentru a verifica dacă drona este activă și periculoasă.
Radoslav Rusev, care a filmat drona, a comentat și el pentru NOVA. Potrivit acestuia, inițial, cei de la telefonul de urgență 112 au crezut că semnalul era fals. Întregul dispozitiv are o lungime cuprinsă între 3 și 3,5 m, a explicat martorul, iar bomba - aproximativ 50-60 cm.
În zonă se află un restaurant și hoteluri, iar instituțiile au fost inactive timp de 10 ore, a adăugat Radoslav.
Dimitar Stavrev, expert al revistei, "Club Krile" afirmă că există o mină atașată dronei.
"Aceasta este o configurație tipică din conflictul din Ucraina. Ambele părți folosesc vehicule similare", este categoric Stavrev, citat de Vesti.bg „Impactul nu a fost suficient de puternic pentru a arunca în aer dispozitivul", adaugă expertul.
Vasil Danov este expert militar, membru al Consiliului Atlantic. El este ferm convins că dispozitivul ar trebui dezamorsat, deoarece ar putea fi periculos. "Mie mi se pare că este o mină care poate provoca daune unei forțe vii, personalului militar. Este prea mică pentru a lovi o navă militară", consideră expertul. El a spus că este posibil ca dispozitivul să fi fost deteriorat de apa de mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News