Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O companie aeriană spaniolă a refuzat îmbarcarea unei pasagere „prea dezbrăcate”. Amendă usturătoare
WhatsApp
Compania aeriană spaniolă Vueling a fost amendată cu 28.000 de euro pentru refuzul de a îmbarca o pasageră din cauza vestimentației sale. Incidentul s-a petrecut pe ruta de la Mallorca la Barcelona, unde pasagera, îmbrăcată într-un body decoltat, a fost considerată a avea un look nepotrivit de către personalul companiei.
O companie aeriană spaniolă a refuzat îmbarcarea unei pasagere „prea dezbrăcate”. Amendă usturătoare / Foto: Unsplash

Cazul a fost adus în atenția publicului de către Facua, o asociație spaniolă de consumatori, care a reclamat comportamentul Vueling la Agenția de Stat pentru Siguranța Aviației (Aesa). În urma investigațiilor, Aesa a stabilit că Vueling a încălcat reglementările naționale și europene privind condițiile de transport în aviația civilă, impunând companiei aeriene o amendă de 28.000 de euro.

Potrivit Facua, refuzul de îmbarcare al pasagerei a fost un act de "discriminare" din partea personalului Vueling.

"Niciun regulament nu interzice în mod expres admiterea pasagerilor în funcție de vestimentația lor, atâta timp cât acest lucru nu contravine ordinii publice", a subliniat asociația de consumatori, conform Il Messaggero.

 

Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a răspuns acuzațiilor 

 

Deși incidentul s-a petrecut în 2019, sancțiunea aplicată de Aesa împotriva Vueling a fost făcută publică abia acum. De asemenea s-a menționat atitudinea companiei față de standardele de vestimentație ale pasagerilor.

Citat de agenția de presă Efe, un purtător de cuvânt al companiei aeriene a susținut că pasagera a reacționat "agresiv" și că "condițiile de călătorie, care se aplică în mod egal bărbaților și femeilor, stabilesc posibilitatea de a refuza îmbarcarea din motive comportamentale". În momentul respectiv, Vueling a explicat că pasagera s-a prezentat la îmbarcare "în costum de baie".

Facua a criticat dur compania aeriană pentru atitudinea sa, considerând că sancțiunea este o măsură necesară pentru a preveni astfel de comportamente discriminatorii în viitor. Asociația a subliniat că pasagerii nu ar trebui să fie judecați sau discriminați pe baza vestimentației lor, atâta timp cât aceasta nu pune în pericol siguranța sau ordinea publică.

Compania Vueling, cunoscută pentru zborurile sale low-cost, se confruntă acum cu necesitatea de a-și revizui politicile interne pentru a evita astfel de incidente în viitor și pentru a asigura un tratament echitabil pentru toți pasagerii săi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel