Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Numărul de imigranți români în Castellón, în creștere
WhatsApp

Populația de origine română începe să crească pentru prima oară, în provincia Castellón-Spania, după 6 ani, când a avut loc cel mai mare exod. Institutul Național de Statistică din Spania anunță că populația de români din provincie era de 38.377 de persoane la 1 ianuarie 2018, în timp ce în 2017 era de 38.133, ceea ce reprezintă o creștere mică.

Anul în care populația de cetățeni români imigranți a atins maximum a fost 2012, cu 57.129 de persoane, când reprezenta 10% din populația provinciei. Din anul 2012 numărul de imigranți români a scăzut anual.

Profilul profesional al românilor care preferă să imigreze în Spania s-a schimbat considerabil în ultima perioadă. 

Șeful oficiului consular din Castellón, Dragoș Viorel Radu Țigău, declară pentru Levante-emv.com că „imigranții români vin acum au un profil profesional diferit față de cei care veneau în anii de dinaintea crizei. Aceia erau muncitori necalificați, angajați în construcții, la munci agricole sau casnice, de transport sau de ospitalitate. Acum imigranții români care vin tind să aibă studii superioare. Printre noile profiluri profesionale se numără lucrătorii bancari, medici, avocați etc.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel