Valorificarea resturilor de săpun este un proces foarte ușor care îți va permite să creezi cu ușurință un nou baton de săpun. În primul rând, va trebui să aduni toate bucățile de săpun rămase în timp și să le pui într-un borcan de sticlă. Apoi, adaugă în borcan orice cremă care îți place.
De exemplu, poți utiliza un produs hidratant, precum loțiunea pentru corp. Nu trebuie să adăugi o cantitate mare, un strop este suficient. În continuare, pune borcanul cu săpun și loțiune hidratantă pe baie de apă fierbinte. Nu uita, nu ar trebui să acoperi complet borcanul în timp ce săpunul se topește.
Va trebui să amesteci conținutul constant pentru a combina toate săpunurile și a elimina bucățile solide. Apoi, alege o matriță de silicon, cu forma și dimensiunea dorită. Cu foarte mare atenție, toarnă săpunul topit în matriță. Nu atinge lichidul fierbinte și folosește mănuși termorezistente. În cele din urmă, așteaptă câteva ore pentru ca săpunul să se răcească. Vei obține un nou baton de săpun în culorile și aromele preferate.
De asemenea, din resturile de spun se poate face săpun lichid pentru mâini sau gel de duș. Pentru a face acest lucru, dă prin răzătoare batonul de săpun și transformă-l în pudră. Apoi, este important să-l cântărești. Pentru 40 de grame de săpun solid, vei avea nevoie de 4 căni de apă, scrie dozadesanatate.ro.
Apa se pune la fiert, iar când începe să clocotească, adăugă săpunul răzuit și lasă focul mic. Săpunul trebuie să se topească și să se amestece cu apa fără să rămână cocoloașe. Când săpunul s-a dizolvat complet, lasă-l să se răcească. În timp ce se răcește, vei observa că se va îngroșa și se va transforma într-un fel de jeleu. Când este complet rece, toarnă-l în orice flacon sau distribuitor cu pompiță dorești. Înainte de a închide recipientul, trebuie să amesteci săpunul cu o lingură. În cele din urmă, poți închide recipientul și poți folosi produsul obținut ca săpun lichid pentru mâini sau gel de duș.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News