Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Nouă străini au încercat să iasă ilegal din România. Erau ascunși în două camioane
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărșand și Nădlac au descoperit cinci cetăţeni din Afganistan și Bangladesh, respectiv patru sirieni, care încercau să iasă ilegal din țară ascunși în interiorul două automarfare.  
cetateni_straini_frauda_frontiera

În data de 15.07.2020, ora 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta legume din Turcia în Germania.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul  semiremorcii, pe axele din spate ale acesteia au fost descoperiţi ascunși, patru cetăţeni străini. În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt patru cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care  intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Cinci cetăţeni străini, depistați într-un camion condus de un român

 

Un alt caz, s-a înregistrat în data de 14.07.2020, când la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean român, conducând un automarfar încărcat cu baloți de cherestea, având ca destinaţie Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră  au procedat la efectuarea controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, iar în interiorul  semiremorcii, au fost descoperiţi ascunși printre bunurile transportate, cinci cetăţeni străini.

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cinci bărbaţi, cetățeni din Afganistan și  Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani. Aceștia intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat , la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]


Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
10 aug 2020, 23:53
DCMedical.ro
11 aug 2020, 00:50
DCBusiness.ro
10 aug 2020, 23:19
DefenseRomania.ro
10 aug 2020, 15:46
DCBusiness.ro
10 aug 2020, 23:19
DefenseRomania.ro
10 aug 2020, 15:46
DCNews.ro
10 aug 2020, 23:53
DCMedical.ro
11 aug 2020, 00:50