"Există încă speranţă că vom găsi supravieţuitori în zona alunecării de teren. Deci, rămâne în continuare o operaţiune de salvare până când se va decide altfel", a declarat un oficial al poliţiei, Bjorn Christian Willersrud, în cadrul unei conferinţe de presă.
Locuitorii au depus lumânări lângă locul tragediei. Printre cele şapte cadavre găsite, cinci au fost identificate - cel al unui bărbat de 31 de ani, descoperit la 1 ianuarie, cel al unei femei de 54 de ani şi cel al fiului ei de 29 de ani, precum şi cel al unui bărbat de 40 de ani şi al fetiţei sale de doi ani.
Poliţia norvegiană a publicat vineri o listă cu numele a zece persoane dispărute, doi copii şi opt adulţi.
La Ask, în municipalitatea Gjerdrum, la 25 de kilometri nord-est de Oslo, o alunecare de teren a avut loc în dimineaţa zilei de 30 decembrie, îngropând peste zece case şi 31 de imobile şi ducând la evacuarea a circa o mie de persoane.
Terenul unde a avut loc alunecarea are o compoziţie argiloasă, specifică Norvegiei şi Suediei, care poate deveni fluidă şi se poate prăbuşi cu uşurinţă, dar probabilitatea producerii unui fenomen similar în regiune rămâne scăzută, estimează Direcţia norvegiană a apelor şi energiei (NVE).
Unele locuinţe s-au deplasat pe o distanţă de până la 400 de metri.
Rezidenţii evacuaţi, găzduiţi în hoteluri din regiune, nu se pot întoarce în locuinţe întrucât terenul este în continuare instabil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News