Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nora Dincă, după clasarea dosarului 10 August: „Pregătiți 'danjarmii', gazele lacrimogene“
WhatsApp
Nora Dincă transmite un mesaj plin de revoltă după ce a aflat despre clasarea dosarului 10 August. Jurnalista se pregătește de protest.

„Aflu abia acum ca au clasat dosarul 10 august. Eu duminică voi răcni în fața ministerului Justiției, cât m-o tine vocea. Și mă ține.

Băieți, pregătiți danjarmii, gazele lacrimogene, carnețelul cu amenzi.

Aviz amatorilor: nu voi zădărnici nicio combatere a bolilor, voi purta mască. Sper să zădărnicesc doar injustiția“, a scris Nora Dinca pe pgina sa de Facebook.

Dosarul 10 August, clasat

 

Dosarul „10 august” a fost clasat de DIICOT în iunie, anul trecut. Printr-o ordonanță din data de 26 iunie, procurorii au dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii, în forma tentativei, a infracțiunii de acțiuni împotriva ordinii constituționale și declinarea competenței de efectuare a urmăririi penale pentru purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, constând în aceea că „în data de 10.08.2018, începând cu ora 18.00, cu ocazia mitingului organizat în zona Piaţa Victoriei din municipiul Bucureşti, au avut loc incidente violente în care au fost implicate forţele de ordine din cadrul Jandarmeriei Române, în urma cărora a rezultat rănirea mai multor persoane”, în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a mai dispus clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții maior Cazan Laurențiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoș Gheorghe Sebastian și colonel Sindile Ionuț-Cătălin a infracțiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Ulterior, conducerea DIICOT a cerut redeschiderea urmăririi penale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel