Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ninsori și temperaturi extreme în zonele montane din România: Transfăgărășan și Rânca afectate de zăpadă și gheață
WhatsApp
Luni dimineață, iarna și-a făcut simțită prezența în mai multe zone montane din România. 

Ninge abundent în Munții Parâng și în Poiana Brașov, iar pe Transfăgărășan s-a depus deja un strat consistent de zăpadă. La ora 9:55, utilajele de deszăpezire erau deja pe teren pentru a curăța carosabilul, însă șoferii care tranzitează zona sunt avertizați să își echipeze mașinile pentru condiții de iarnă. Meteorologii anunță că ninsorile vor continua pe parcursul zilei.

Temperaturile din zonele montane sunt deosebit de scăzute, atingând valori extreme. La Vârful Omu, termometrele arătau minus 10 grade Celsius, iar în masivul Ceahlău, minus 7 grade.

Alte zone montane au înregistrat și ele temperaturi negative: Bâlea Lac, Iezer, Țarcu și Vlădeasa au atins minus 6 grade, în timp ce în Penteleu și Lăcăuți s-au înregistrat minus 5 grade, iar în Bucin minus 3 grade.

 

Utilajele de deszăpezire intervin pe Transfăgărășan și în Rânca

 

Pe Transfăgărășan, stratul de zăpadă s-a depus rapid, iar muncitorii intervin cu utilaje de deszăpezire pentru a menține drumul practicabil. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să se asigure că vehiculele lor sunt dotate cu anvelope de iarnă. Pe drumul național 67C, în zona Rânca, s-a format și gheață, ceea ce a îngreunat circulația, conform Antena 3 CNN.

Direcția Regională de Poduri și Drumuri Craiova a anunțat că stratul de gheață a ajuns la 1 cm grosime, iar mai multe utilaje au fost trimise pentru a curăța carosabilul.

La cota 1800 în Poiana Brașov, ploaia s-a transformat treptat în lapoviță, apoi în ninsoare, în urma scăderii bruște a temperaturilor în timpul nopții. În masivul Postăvaru, stratul de zăpadă are deja câțiva centimetri, semn că sezonul rece a sosit mai devreme decât de obicei în aceste regiuni.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel