Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nicușor Dan nu i-a răspuns de prima oară la telefon lui Nicolae Ciucă „Aveam telefonul pe silent"
WhatsApp
Nicușor Dan a făcut luni, 10 iunie, noi declarații după alegerile de duminică, unde a obținut un nou mandat cu un scor impresionant. Acesta spune că a văzut un apel ratat de la Nicolae Ciucă în seara alegerilor și l-a sunat de dimineață.
Nicușor Dan a discutat cu Nicolae Ciucă după alegeri: „M-a felicitat și și-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul”

Un subiect fierbinte despre care a fost întrebat Nicușor Dan în direct la Antena 3 CNN a fost cel al securității voturilor în sectorul 1. Întrebat despre imaginile cu persoane dormind pe sacii de voturi, el a răspuns: „Nu mă puneți pe mine să comentez tipul acesta de imagini. Știu că a fost o discuție în spațiul public pe subiectul acesta, însă nu am urmărit toate detaliile. Pe de altă parte, în Statele Unite, la alegerile prezidențiale, a fost același tip de discuție și era vorba totuși de președintele Statelor Unite.”

 

Ce strategie a folosit Nicușor Dan pentru a aduna un scor de 47%

 

Privind succesul său la alegeri, Nicușor Dan a explicat strategia care i-a adus un scor de 47%. „Eu am încercat să comunic onest ce am făcut, inclusiv erorile pe care le-am făcut în acest mandat, să comunic bucureștenilor ce se putea face, lucrurile așa cum le-am preluat și eu cred că oamenii au apreciat această onestitate, tipul acesta de politică în care le spui ce se poate și ce nu se poate face.”

El a mulțumit alegătorilor pentru participarea la vot, subliniind importanța prezenței la urne: „Mă așteptam oarecum la o victorie, conform sondajelor se contura un 40% la 25%, dar aceasta este matematica dinaintea alegerilor. Ziua alegerilor este cea importantă, pentru că este ziua în care oamenii trebuie să se deplaseze până la secția de votare și de aceea vreau să mulțumesc tuturor celor care au făcut efortul acesta.”

 

Nicușor Dan a vorbit după alegeri cu Nicolae Ciucă, liderul PNL

 

„M-a sunat Nicolae Ciucă după alegeri și am avut o conversație foarte plăcută cu domnia sa. M-a felicitat, și-a exprimat, așa cum mi-am exprimat și eu, disponibilitatea de a continua dialogul, ceea ce e evident normal pentru că PNL este un partid care are oameni în consiliul general, de aici interesul meu de a forma o majoritate și pentru orice om politic de nivel național cum este domnul Ciucă e important să vorbești cu primarul Bucureștiului.”

Nicușor Dan a adăugat că a fost contactat de Ciucă azi noapte, dar au discutat abia luni dimineață: „Am avut un apel de la domnia sa azi noapte, dar am vorbit azi dimineață, pentru că aseară aveam telefonul pe silențios.”

Primarul Bucureștiului pare hotărât să își continue proiectele și să depășească obstacolele administrative, având în vedere că a obținut sprijinul electoratului pentru un nou mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel