„Creşterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în ţara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reuşit să compensăm efectele instabilităţii generate de războiul din apropierea graniţelor. Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit şi de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Naţional pentru Registrul Comerţului, cel mai mare număr de societăţi cu participare străină aparţine investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradiţional în topul celor mai importanţi parteneri economici ai României”, a precizat premierul, duminică seara, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.
Potrivit şefului Executivului, dinamica investiţiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important - orientarea către activităţi din sectoare profesionale, administrative, ştiinţifice, tehnice şi telecomunicaţii.
„Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme şi investiţii asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi prin Programul de guvernare. Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, aşa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, spune Nicolae Ciucă.
Vezi și
Transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României, care oferă şansa de a recupera decalajele înregistrate încă faţă de Uniunea Europeană, a declarat, joi, premierul Nicolae Ciucă, care a subliniat că "este timpul ca statul să circule date, nu să-i pună pe români să circule cu hârtii între instituţiile sale".
"România digitală, România liberă este un concept care transmite un mesaj ferm al Partidului Naţional Liberal: transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României. Guvernările liberale de a lungul istoriei şi-au asumat întotdeauna reforme curajoase şi misiunea de a moderniza societatea şi economia României îndeosebi în momentele grele. Astăzi, în faţa multiplelor crize regionale şi globale, trebuie să fructificăm oportunitatea de a face saltul în dezvoltare pe care îl aşteaptă de altfel toţi românii. Cercetarea, inovarea şi digitalizarea sunt principalele ingrediente ale modelului liberal de creştere economică, le-am susţinut şi le vom susţine în continuare", a afirmat Ciucă, la evenimentul "România Digitală, România Liberală", organizat de PNL.
Potrivit prim-ministrului, "lumea se schimbă cu rapiditate, revoluţia digitală şi noile tehnologii înseamnă şansa omenirii de a găsi soluţii la marile provocări, de la pandemie, la criza energetică şi războiul de la graniţe".
"Prin minţile strălucite cu care este binecuvântată, România trebuie să contribuie la aceste progrese. Mai mult decât atât, transformarea digitală şi noile tehnologii ne oferă şansa de a recupera decalajele pe care le înregistrăm încă faţă de Uniunea Europeană şi faţă de ţările care au înţeles mai devreme rolul noilor tehnologii în modernizarea serviciilor publice", a completat Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News