Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Neuralink, proiectul lui Elon Musk, în fața unui eșec major: Primul cip implantat începe să se desprindă de creierul pacientului
WhatsApp
Prima încercare a Neuralink de implantare a unui cip în creierul unei ființe umane a fost un eșec, total neașteptat. Dispozitivul a început să se desprindă de creierul pacientului, a dezvăluit compania, potrivit The Guardian.
Neuralink, proiectul lui Elon Musk, în fața unui eșec major: Primul cip implantat începe să se desprindă de creierul pacientului / Sursa: Freepik

Pacientul, Noland Arbaugh, a fost operat în februarie pentru a i se atașa un cip Neuralink la creier. Funcționalitatea dispozitivului a început să scadă în decurs de o lună după ce a primit implantul. Unele dintre firele dispozitivului, care conectează computerul în miniatură la creier, au început să se desprindă.

Neuralink nu a dezvăluit motivul pentru care dispozitivul s-a retras parțial din creierul pacientului, dar a transmis, într-o postare pe blog, că inginerii săi ar fi reușit să restabilească funcționalitatea cipului. Capacitățile scăzute ale cipului nu păreau să-l pună în pericol pe Noland, iar acesta putea încă să îl folosească, de exemplu, pentru a juca un joc de șah pe un computer folosindu-și gândurile, potrivit Wall Street Journal, care a anunțat pentru prima dată știrea despre problema implantului.

 

Implantul ar putea fi extras

 

Implantul lui Noland Arbaugh a început să întâmpine probleme la sfârșitul lunii februarie, potrivit postării pe blog a companiei Neuralink, când un număr nedezvăluit de fire ale cipului „s-au retras din creier, ducând la o scădere netă a numărului de electrozi eficienți”.

Acest lucru a scăzut numărul de biți pe secundă ai dispozitivului, ceea ce este în esență un indicator pentru cât de bine și-ar putea îndeplini implantul sarcinile. Neuralink, pe care Elon Musk îl deține și care a fost evaluat la aproximativ 5 miliarde de dolari anul trecut, a promovat pe scară largă succesul primului său implant, poziționându-se ca lider mondial în tehnologia cipurilor creierului.

Deși dispozitivul este încă în fazele sale incipiente, dezvăluirea companiei aduce mai multă atenție asupra naturii netestate și complicate a procedurii experimentale. Acest eșec ar putea încetini progresul viitoarelor implanturi neurale și ar putea duce la o revizuire a standardelor de siguranță și a metodelor de testare înainte de implementare pe scară largă.

Neuralink și Elon Musk rămân optimiști cu privire la viitorul tehnologiei lor, subliniind că acest eșec este doar o treaptă în drumul spre dezvoltarea unor tehnologii care ar putea transforma fundamental modul în care comunicăm și interacționăm cu dispozitivele digitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel