Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nemții, nemulțumiți de măsurile luate de autorități: Cer lockdown pentru combaterea pandemiei
WhatsApp
Numărul infectărilor cu coronavirus este în creştere în Germania, în timp ce politicienii se ceartă din cauza managementului de criză, spre nemulţumirea cetăţenilor, după cum relevă sondajul ARD-Deutschlandtrend, citat de Deutsche Welle.
Auckland Noua Zeelanda lockdown

Dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, formaţiunile creştin-democrate CDU şi CSU, la guvernare, ar avea cel mai mult de pierdut. Potrivit sondajului actual ARD-Deutschlandtrend, realizat de institutul demoscopic infratest-dimap, la solicitarea postului public de televiziune ARD, suportul pentru formaţiunile conservatoare-surori a scăzut cu şase la sută din martie până acum.

Astfel cele două partide se află iarăşi în punctul în care s-au aflat la începutul pandemiei de coronavirus, în jurul valorii de 27 la sută.

Markus Söder câştigă, Armin Laschet pierde: Premierul bavarez şi lider al formaţiunii Uniunea Creştin Socială, Markus Söder, şi premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, care este şi noul preşedinte al Uniunii Creştin Democrate, reprezintă curente diferite de combatere a pandemiei. În timp ce Söder vrea măsuri dure, Laschet este ezitant şi vrea să folosească vacanţa de Paşte pentru a decide felul în care va continua combaterea pandemiei. Potrivit ARD-Deutschlandtrend, nehotărârea lui Laschet nu este pe placul cetăţenilor.

Nemții cer lockdown pentru combaterea pandemiei 

 

Majoritatea repondenţilor ARD-Deutschlandtrend, cetăţeni germani cu drept de vot, sprijină apelul medicilor de la ATI, care cer un lockdown dur pentru evitarea suprasolicitării spitalelor. Medicii pledează pentru un lockdown dur cu o durată de două-trei săptămâni, urmat de analizarea posibilităţii unor relaxări, în condiţii de testare masivă şi măsuri de protecţie conexe.

Epidemiologi şi virusologi anticipează un al treilea val de infectări, care va lovi Germania cu o forţă fără precedent. Pe acest fundal şi cancelara Angela Merkel se pronunţă pentru măsuri restrictive dure, dar ea nu a reuşit până acum să se impună în faţa guvernelor regionale.

Management de criză aspru criticat

 

Guvernul federal şi cele 16 guverne regionale nu au mai fost atât de divizate ca acum în privinţa măsurilor corecte de combatere a pandemiei. Disputa care a avut loc cu mai bine de o săptămână în urmă în cursul unei şedinţe-maraton nocturne, nu este deloc pe placul cetăţenilor. Dacă la începutul pandemiei 80 la sută din ei s-au declarat mulţumiţi de managementul de criză asigurat de guvernul federal şi de cele regionale, acum numai 19 la sută mai consideră asta. Patru din cinci repondenţi sunt împotriva măsurilor decise de guvernul federal împreună cu premierii regionali.

Cu două luni în urmă, simpatizanţii CDU/CSU şi cei ai ecologiştilor s-au declarat încă, în majoritatea lor, mulţumiţi de managementul de criză. Acum însă, nemulţumirea predomină în toate taberele politice, potrivit Deutsche Welle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel