Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Nelu Tătaru: Carantina/Izolarea OBLIGATORII 14 zile pentru românii care revin din zone roșii
WhatsApp
Nelu Tătaru spune că România va prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile și a anunțat măsurile pentru românii care revin în țară. 
Foto ILUSTRATIV

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că izolarea sau carantinarea vor fi obligatorii pentru românii care revin din străinătate, din zonele roșii după ce noua lege va fi adoptată de Parlament. 

Schimbări importante vor fi la nivelul celor care nu prezintă simptome de infectare. Astfel, Nelu Tătaru a anunțat că asimptomaticii vor sta 48 de ore în spital, sub supraveghere, iar ulterior, dacă nu dezvoltă simptome vor fi trimiși obligatoriu în izolare, la domiciliu. 

Persoanele care prezintă simptome de COVID-19 vor rămâne în spital până la vindecare sau până ce simptomele dispar, în acest caz urmând să li se aplice aceleași măsuri ca asimptomaticilor. 

Citește și  Lista țărilor din zona verde, actualizată azi de INSP: Carantina/izolarea redevin OBLIGATORII. Lista statelor exceptate

Ministrul Sănătății a mai spus că fiecare pacient va avea dreptul de a refuza tratamentul.

„Am participat la ședința Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului și ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea ședinței și votul care va urma să meargă pe același parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale. Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore și decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcție de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiția că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a mai spus ministrul Sănătății.

Legea carantinei este dezbătută în Parlament de mai multe zile. În lipsa unor norme legislative, pacienții cu COVID-19 nu pot fi internați.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel