Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Neasigurații din sănătate vor beneficia de pachete decontat de stat, pentru anumite boli
WhatsApp
Casa de Asigurări de Sănătate va deconta servicii medicale pentru persoanele care nu achită contribuții de sănătate în cazul unor boli. 
Numărul medicilor români din străinătate e tot mai mare (Foto: Unsplash)

Pachetele de servicii vor fi oferite pentru persoanele neasigurate în scopul depistării unor afecţiuni grave (cancer, hepatită, HIV/SIDA la gravide), a anunţat preşedintele Casei Naţionale de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea.

"Se preconizează ca medicii de familie să poată trimită persoanele neasigurate pentru investigaţii în caz de suspiciune de afecţiuni oncologice, hepatite B şi C şi virusul HIV la gravide, servicii care vor fi decontate de Casa Naţională de Sănătate. Ca urmare a negocierilor, reuşim să stabilizăm situaţia în sistemul medical. (...) Atât în asistenţa medicală primară, cât şi în ambulatoriul de specialitate se vor menţine valorile de puncte, astfel ca oamenii să poată avea predictibilitate şi sustenabilitatea activităţii lor, nu la valori nemaipomenite, dar măcar la nivelul în care să îşi poată desfăşura activitatea. (...)

Ne-am dori o finanţare mult mai bună, dar în condiţiile actuale credem că este un deziderat atins.(...) Tot în contractul-cadru, se prevede că se pot desfăşura activităţi de prevenţie, începând cu adolescenţii", a afirmat Valeria Herdea, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Numărul de neasigurați din România la CNAS este de trei milioane 

 

Potrivit CNAS, există aproximativ 16,5 milioane de asiguraţi şi trei milioane de persoane neasigurate, din care doar 250.000 de persoane neasigurate înscrise la medicul de familie după 1 octombrie 2022.

Herdea a mai punctat că 28 de noi medicamente sunt folosite, începând din 2024, pentru tratarea pacienţilor, existând 793 de procese intentate de pacienţi CNAS pentru accesul la tratamente noi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel