White a subliniat că Alianța monitorizează cu atenție situația și menține legături strânse cu România. White a subliniat și că aliații NATO au exprimat o solidaritate puternică față de țara noastră.
El a continuat prin afirmarea faptului că autoritățile române au confirmat găsirea de resturi, posibil de la o dronă, în apropierea graniței cu Ucraina și că investighează incidentul.
„Autoritățile române au confirmat că resturi, posibil de la o dronă, au fost găsite pe teritoriul României, în apropiere de granița cu Ucraina. Autoritățile române investighează incidentul. România a informat aliații NATO despre acest incident în cadrul reuniunii de astăzi a Consiliului Nord-Atlantic, iar aliații și-au exprimat o puternică solidaritate cu România”, a afirmat White.
Totodată, România a informat NATO despre acest incident în cadrul unei reuniuni a Consiliului Nord-Atlantic. White a subliniat că NATO și-a consolidat prezența în regiunea Mării Negre începând din anul precedent ca răspuns la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.
„Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația și rămânem în contact strâns cu aliatul nostru, România”, a conchis reprezentantul NATO.
În concluzie, purtătorul de cuvânt al NATO a reiterat angajamentul Alianței de a monitoriza în continuare situația și a menținut contactul strâns cu România.
"Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei şi aşteptăm rezultatul anchetei în curs", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în faţa parlamentarilor europeni.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Resturile sunt acum analizate de autorități pentru a verifica dacă este vorba de o dronă rusească.
"Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.
În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO.
Așa cum am mai menționat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.
O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră", a spus Klaus Iohannis, miercuri, după ce, cu o zi înainte, a dat asigurări că niciun dispozitiv de acest fel nu a atins teritoriul României.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News