Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Moment emoționant la Constanța: Un bărbat fără adăpost și câinele său ajutați de poliție în fața iernii aspre
WhatsApp
Un bărbat fără adăpost din Constanța a cerut duminică ajutorul polițiștilor într-o mișcare care a atins inimile multora.
Moment emoționant la Constanța: Un bărbat fără adăpost și câinele său ajutați de poliție în fața iernii aspre / Foto: Unsplash

În urma viscolului și a ninsorilor abundente care au lovit Constanța și alte orașe din România, acest om neajutorat, împreună cu credinciosul său companion canin, s-au confruntat cu condiții dificile de iarnă. În căutarea unei soluții pentru a supraviețui frigului aspru, ei au apelat la poliție pentru a cere sprijin. 

 

Reacția polițiștilor a înduioșat o lume întreagă

 

La sediul Secției 2 de Poliție din Constanța, cei doi au primit mai mult decât un refugiu împotriva intemperiilor. Polițiștii au intervenit prompt, oferindu-le hrană și apă, îmbrăcăminte caldă și sprijin emoțional. Bărbatul, care nu nici măcar haine de iarnă, a fost ulterior dus într-un centru social, iar patrupedul său a fost preluat și transportat la un adăpost pentru câini.

“A venit la sediul Secţiei 2 Poliţie Constanţa şi a cerut ajutor şi adăpost, din calea viscolului, pentru el şi câinele lui. Vorbim de un bărbat fără locuinţă care, în această dimineaţă, a solicitat sprijinul poliţiştilor constănţeni. Amândoi erau înfriguraţi şi înfometaţi, iar bărbatul nu mai avea documente. Poliţiştii i-au adăpostit în sediu, le-au oferit mâncare şi apă, haine groase, iar căţeluşa Masca s-a împrietenit cu colegii noştri”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au subliniat că cei doi erau într-o stare vizibilă de răceală și înfometare, iar polițiștii au acționat rapid pentru a le oferi ajutorul necesar. Câinele, denumit Masca, a devenit repede prieten cu membrii poliției.

 

Bărbatul și câinele se află în stare bună

 

Politia a luat legătura cu serviciile de asistență socială pentru a găsi o soluție pe termen lung pentru bărbat și câinele său. Bărbatul a fost preluat de o patrulă și transportat la spital pentru evaluare medicală, urmând să fie internat într-un adăpost gestionat de Direcția Generală de Asistență Socială Constanța. De asemenea, Masca a fost preluată de serviciile specializate și transportată la adăpostul pentru câini din municipiul Constanța.

Această mișcare a poliției nu doar că a oferit oamenilor vulnerabili protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile, dar a subliniat și importanța empatiei și sprijinului comunitar în astfel de situații critice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel