Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Muncii din Austria: "Mii de familii se bazează, în fiecare zi, pe sprijinul îngrijitorilor permanenţi din România"
WhatsApp
Ministrul român al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, şi omologul său din Austria, Johannes Rauch, au semnat o declarație comună, la Bruxelles. 

România este parte din comunitatea europeană şi de aceea trebuie să devină parte a spaţiului Schengen, potrivit Declaraţiei comune pe care au semnat-o luni, la Bruxelles, ministrul român al Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, şi omologul său din Austria, Johannes Rauch.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Budăi a precizat că poziţia ministrului Rauch este împărtăşită de vice-cancelarul Austriei, Werner Kogler, preşedintele Partidului Verzilor.

"Austria şi România au o lungă istorie comună şi o cooperare strânsă economică şi culturală. Ambele ţări beneficiază de acest lucru într-o mare măsură. Am convenit că trebuie să îmbunătăţim condiţiile pentru lucrătorii români în general, dar în special pentru îngrijitorii permanenţi. Aceasta include accesul României la Schengen, care ar reduce timpul petrecut de îngrijitori la frontiere. Ar fi benefic pentru întreaga economia austriacă, nu numai al angajaţilor din sistemul de îngrijire şi sănătate. România este parte din comunitatea europeană şi, de aceea, trebuie să devină parte din spaţiul Schengen. În Austria, mii de familii se bazează, în fiecare zi, pe sprijinul îngrijitorilor permanenţi din România şi din alte state din Europa Centrală şi de Est. Fără cei 30.000 de îngrijitori permanenţi, nu ar fi posibilă furnizarea de asistenţă de calitate persoanelor care au nevoie de asistenţă în Austria!", se arată în Declaraţia comună semnată la Bruxelles.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins, în luna decembrie a anului trecut, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel