Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Cuc, SFAT pentru ȘOFERII Uber amendați: „Ei nu sunt pirați. Să meargă în instanță”
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, îi sfătuiește pe șoferii Uber amendați să conteste în instanță.
Razvan Cuc - Ministrul Transporturilor

„Ce am reglementat noi până în acest moment nu interzice Uber să funcționeze pe piață. E un subiect pe care îl folosesc unii în campania electorală. Lucrăm de o lună de zile la proiectul de ordonanță, m-am întâlnit ieri cu reprezentanții Uber, Clever și Bolt. Am avut o discuție, au venit cu anumite sugestii la proiectul de ordonanță. Am discutat și am stabilit că săptămâna viitoare vom avea o altă întâlnire și vom reglementa și acest domeniu”, a declarat astăzi Cuc.

Citește și Legea taximetriei a fost modificată. Ce se va întâmpla cu şoferii Uber sau Taxify?

„Toată lumea spune că s-a interzis Uber. Nu. Noi am dat o ordonanță, ordonanța 21 care vine să combată pirateria. Eu din câte știu piraterie înseamnă să transporți niște persoane și nu declari acele sume. Eu știu că la Uber când faci o comandă se face plata online, se face o dovadă că ai făcut plata. Deci ei nu sunt pirați.

Eu îi sfătuiesc pe șoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să le conteste în instanță. Și eu am fost amendat de poliție și m-am dus și am contestat când am considerat că mi se face o nedreptate”, a răspuns Cuc, fiind întrebat de jurnaliști ce le transmite șoferilor care au fost deja amendați în trafic.

„Am discutat cu cei trei reprezentanți, am văzut că au și transmis mesaje către șoferii lor, le-au spus că pot continua să funcționeze. Nu s-a interzis, nu există un act normativ care să obstrucționeze Uber, Bolt sau Clever", a mai spus Cuc.

Citește și UBER, interzis în Cluj. Cum a reacționat compania

În prima zi de la intrarea în vigoare a ordonanţei care modifică legea taximetriei (38/2003) care afectează aplicaţiile Uber şi Bolt numărul de şoferi disponibili prin aplicaţii a scăzut cu 25%, iar timpul de aşteptare pentru a gasi o maşină a crescut cu cel puţin 10 minunte.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel