Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ministrul Agriculturii: „Oamenii din Ungaria vin să cumpere alimente din România pentru că sunt mai ieftine”
WhatsApp
Oamenii din Ungaria vin în număr tot mai mare să cumpere alimente din România, iar motivul este că prețurile sunt mai mici. Declarația vine din partea ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care subliniază că acest fenomen este un indicator al succesului Ordonanței privind plafonarea adaosului comercial.
Ministrul Agriculturii: „Oamenii din Ungaria vin să cumpere alimente din România pentru că sunt mai ieftine” / Foto: Facebook

„Un exemplu că Ordonanța privind plafonarea adaosului comercial funcționează este și faptul că oamenii din Ungaria vin să cumpere alimente din România pentru că sunt mai ieftine. Așa cum se vede, carnea de porc este mai ieftină la noi, cu aproximativ 3 lei pe kilogram, iar pâinea cu aproximativ 6 lei.

Așa cum am promis îi sprijinim pe românii cu venituri mici și medii și îi susținem pe fermierii și procesatorii noștri!”, a afirmat Barbu într-o postare pe Facebook.

Aceste date sugerează că politica de plafonare a adaosului comercial a avut un impact pozitiv, determinând scăderea prețurilor la alimente și atragerea cumpărătorilor din afara granițelor. Astfel, cetățenii unguri călătoresc în România pentru a beneficia de aceste prețuri mai mici, sporind și mai mult competitivitatea pieței interne.

 

 

Românii se plâng în continuare de prețurile alimentelor

 

Însă, în ciuda acestor statistici și cu toate eforturile de a reduce prețurile alimentelor în România și de a sprijini consumatorii cu venituri mai mici, românii continuă să se confrunte cu nemulțumiri legate de nivelul ridicat al prețurilor în comparație cu alte țări și în raport cu veniturile lor.

Această perspectivă a fost evidențiată în urma comentariilor făcute de zeci de persoane la un clip de pe platforma TikTok, unde un utilizator japonez arăta cât de multe produse a cumpărat cu suma de 450 de lei.

Unul dintre utilizatori a remarcat că în România aceleași produse ar fi costat dublu: „În România, asta ar fi costat peste o mie de lei”, a scris el.

Aceste comentarii evidențiază frustrarea și dezamăgirea pe care o resimt mulți români în fața diferențelor de prețuri între România și alte țări, precum și față de nivelul de trai și puterea de cumpărare relativ scăzute în țară.

Citește și: Ce poți cumpăra cu 450 de lei în Japonia: „În România ar fi costat peste 1000 de lei”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel