Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz, verificat la sânge în vama Giurgiu. Șoferul bulgar a încercat să introducă, ilegal, în România sute de sticle cu alcool
WhatsApp
Un cetăţean bulgar este cercetat penal după ce a încercat să introducă ilegal în România 534 de sticle cu băuturi alcoolice în valoare totală de 37.000 de lei, ascunse într-un microbuz.
Microbuz, verificat la sânge în vama Giurgiu. Șoferul bulgar a încercat să introducă ilegal în România 534 de sticle cu băuturi alcoolice

Un cetăţean bulgar este cercetat penal după ce a încercat să introducă ilegal în România 534 de sticle cu băuturi alcoolice în valoare totală de 37.000 de lei, ascunse într-un microbuz.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui microbuz. În urma unui control amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagaj şi sub scaune, ascunse, 534 de sticle ce conţineau băuturi alcoolice.

 

Produsele, estimate la o valoare de 37.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor

 

În cadrul cercetărilor a fost stabilit faptul că produsele sus-menţionate, în cantitate totală de două sute de litri, aparţineau şoferului mijlocului de transport, care însă nu poseda documente legale de provenienţă, transport sau import. Conform declaraţiilor acestuia, cele 534 de sticle cu băuturi alcoolice fuseseră achiziţionate din Varna - Bulgaria şi intenţiona să le comercializeze pe teritoriul Belgiei", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Produsele, estimate la o valoare de 37.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţeanul bulgar pentru săvârşirea infracţiunilor de "deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege", faptă prevăzută de articolul 452 alin. 1 litera h din Legea 227/2015, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel