Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz plin cu români, accident grav în Istanbul
WhatsApp
Un microbuz plin cu români a fost implicat într-un accident la Istanbul.  Nouă dintre ei fost răniți. 
Copiii români, din corul bisericesc, la spital după ce un TIR s-a izbit de microbuzul lor. Șoferul - Am intrat în rezervorul camionului

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului”, a transmis MAE.

”Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

S-a luat legătura cu autoritățile turce

 

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, a mai transmis MAE. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel