Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Microbuz cu moldoveni, răsturnat în Georgia. Trei persoane au murit pe loc, iar alte cinci au fost rănite
WhatsApp
Cel puțin trei persoane au decedat, ieri seara, iar alte cinci au fost rănite după ce un microbuz care transporta turiști moldoveni a derapat de pe o stâncă în apropierea lacului de acumulare Zhinvali din Georgia.

În microbuz se aflau opt persoane. Două dintre ele au murit pe loc, iar o altă persoană a fost transportată imediat la un spital local, unde, din păcate, a decedat, relatează canalul TV georgian Rustavi-2.

Toți pasagerii erau turiști, plecați în vacanță în stațiunea de schi Gudauri. Responsabilii de la spitalul unde au fost transportați răniții afirmă că turiștii sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

„Șase persoane au fost aduse la noi. Sunt străini, cetățeni ai Republicii Moldova. Trei dintre ei sunt minori. O persoană a murit imediat după internare, avea răni grave în zona toracelui, care s-au dovedit a fi mortale”, a spus directorul spitalului.

 

Un microbuz cu moldoveni s-a răsturnat în Georgia. A fost deschis un dosar penal 

 

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniel Vodă, a declarat că la moment sunt verificate circumstanțele producerii accidentului, inclusiv apartenența la cetățenia Republicii Moldova a victimelor.

Incidentul a fost confirmat pentru agenția rusă TASS de către Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne din Georgia, dar a refuzat să anunțe din ce țară sunt cetăţenii aflați în microbuz.

Potrivit agenției, a fost deschis un dosar penal în temeiul articolului „Încălcarea regulilor de siguranță a traficului sau a operațiunii de transport, soldate cu moartea a două sau a mai multor persoane” din Codul penal al Georgiei, care se pedepsește cu închisoare de la şase la 10 ani.

 

Un alt accident s-a produs pe „drumul morții“, în Buzău. Impact între un autoturism și un microbuz. Trei români, duși la spital 

 

Trei persoane au fost rănite, pe 27 decembrie, în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism, în zona localităţii Poşta Cîlnău,din judeţul Buzău.

”Pe DN 2 (E85) Râmnicu Sărat-Buzău, la ieşire din localitatea Poşta Câlnău, judeţul Buzău, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz de transport persoane, în care se aflau trei pasageri”, anunța Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Trei persoane - două din autoturism şi una din microbuz - au suferit leziuni, fiind evaluate medical la faţa locului. Traficul rutier s-a desfășurat alternativ, pe un fir, prin dirijare.

Potrivit comisarului şef Silviu Dinu, de la IPJ Buzau, accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed, în zonă înregistrându-se în ultimele ore fenomenul de ploaie îngheţată.

Șferul unui autovehicul detransport persoane nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, a derapat pe şosea şi s-a ciocnit frontal cu un autoturism, potrivit Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel