Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Metoda "petală". Cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios: Trucul genial care te ajută să economisești o grămadă de timp
WhatsApp
Orice gospodină știe că prepararea piureului de cartofi este foarte consumatoare de timp. Există însă și câteva trucuri care te ajută să economisești timp. Unul dintre ele este metoda "petală". Iată cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios.
Metoda "petală". Cum să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios: Trucul genial care te ajută să economisești o grămadă de timp

Gătitul ingredientului principal - cartofii - poate fi o problemă.

Desigur, nu este nimic dificil în tratamentul termic al acestei legume: aruncați cartoful într-o oală cu apă, porniți aragazul și așteptați. Dar nu doriți să așteptați o jumătate de oră până când produsul atinge gradul dorit de pregătire.

Cu toate acestea, există o modalitate simplă de a economisi timp: nu este nevoie de mai mult de șapte minute pentru a fierbe cartofii.

Ca urmare, întregul fel de mâncare va putea fi gătit destul de repede.

Metoda "petală". Trucul care te ajută să fierbi rapid cartofii pentru un piure delicios

 

Atunci când faceți piure de cartofi, nu este nevoie să fierbeți cartoful întreg: acesta poate va fi în continuare "prelucrat" cu un tăietor.

Acest lucru înseamnă că cartofii pot fi gătiți în siguranță tăiați bucățele. Acest lucru înseamnă că felul de mâncare va fi gata mult mai repede decât de obicei. Înainte ca leguma să fie băgată în oală, trebuie tăiată în "petale" - ca înainte de prăjire. Fiecare bucată nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 2 mm.

Nu este necesar să turnați multă apă într-o oală cu cartofi. Este suficient un volum cât să acopere cartofii tăiați în felii.

Volumul mic de lichid va ajuta cartofii să fiarbă ușor, în timp ce dimensiunea mică a cartofilor îi va gătia mai rapid. După doar câteva minute, cartofii pot fi făcuți piure.

Istoria piureului de cartofi

 

Istoria piureului de cartofi se întinde pe 10.000 de ani și pornește din munții din Peru, traversând peisajul rural irlandez și ajungând în Franța. 

În timpul războiului de șapte ani de la mijlocul secolului al XVIII-lea, un farmacist al armatei franceze pe nume Antoine-Augustin Parmentier a fost capturat de soldații prusaci. Ca prizonier de război, a fost nevoit să trăiască pe rații de cartofi.

În Franța acelor ani, aceasta era considerată o pedeapsă deosebit de crudă, cartofii fiind priviți ca furaje pentru vite. Mai mult, se credea că această legumă cauzează lepră la oameni. Teama a fost atât de răspândită printre francezii, încât a fost adoptată și o lege împotriva lor în 1748.

Dar după cum avea să afle Parmentier în închisoare, cartofii nu i-au fost fatali, ba chiar erau destul de gustoși. După eliberarea sa la sfârșitul războiului, farmacistul a început să le arate compatrioților săi minunile cartofului. O modalitate de a face acest lucru a fost să demonstreze toate modurile delicioase în care ar putea fi servit, inclusiv în celebrul piure. Desigur, pe atunci nu putea folosi ingredientul secret pentru un piure de cartofi perfect, însă ce știm sigur este că în anul 1772 Franța a ridicat interdicția de consum în ceea ce privește cartofii, potrivit Mentalfloss.

Secole mai târziu, putem comanda piure de cartofi în aproape toate țările din lume, în diverse restaurante, de la fast-food-uri, până la cele mai sofisticate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel