Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesajul ironic al unui preot, după ce un hoț a furat statuia lui Iisus: „Bravo ție, l-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut!” .
WhatsApp
Biserica Maria Santissima Addolorata din Taranto a fost scena unui furt neobișnuit: hoții au sustras statuia lui Iisus Hristos. Incidentul a avut loc în biserica situată pe via Japigia și a fost surprins de camerele de supraveghere, care au înregistrat momentul furtului.
Foto: Unsplash

Acest furt a ieșit în evidență nu doar prin natura sa neobișnuită, ci și prin răspunsul plin de ironie al preotului paroh al bisericii. În loc să reacționeze cu indignare sau să ceară pedepsirea făptașilor, preotul a folosit o postare pe profilul de Facebook al bisericii pentru a răspunde într-o manieră surprinzătoare.

„Noi suntem diferiți, nu ne plac procesiunile tradiționale,” a început postarea, continuând cu un mesaj profund și ironic: „Făcând din Hristos inima lumii... trebuie să se fi gândit bine cine s-a gândit să te fure, bravo ție, l-ai slujit pe Stăpân chiar dacă nu ai știut! ...și da, inima lui Hristos nu se poate opri într-o biserică, între zidurile unui cenaclu, trebuie mai întâi să pună în practică ceea ce a poruncit: mergeți...și duceți la Toți inima mea...”

 

Abordarea ironică a preotului a surprins enoriașii și a atras atenția publicului larg

 

Mesajul continuă să sublinieze ideea că inima lui Hristos trebuie să fie prezentă în lume, nu doar în interiorul bisericii: „Spuneți-le că eu caut mai întâi fața lor și că nu vreau să o ascund pe a mea de ei...de la inimă la inimă în Biserică în lume... acolo unde omul vrea să mă ducă, acolo unde vrea să dea sens vieții sale, acolo unde are nevoie de o inimă care să bată cu iubire de om care nu poate muri în vinovăția lui care nu se poate stinge.”

Reacția preotului paroh a stârnit un val de comentarii și discuții pe rețelele sociale. Mulți au apreciat ironia fină și mesajul profund al preotului, care a transformat un act de vandalism într-o lecție de spiritualitate și iubire creștină.

Poliția a fost anunțată și a început o investigație pentru a-i găsi pe făptași și a recupera statuia furată. Deși furtul a adus o mare tristețe în comunitate, răspunsul preotului a reușit să aducă un strop de lumină și să sublinieze esența mesajului creștin: iubirea și iertarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel