Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesaj din Spania, de 1 Decembrie: „Românii și-au făcut deja un renume pentru hărnicia, curajul, talentul și puterea lor de muncă“
WhatsApp
Ambasada României în Spania, mesaj de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

„Sărbătorim astăzi împreună Ziua Națională , o zi deosebit de importantă pentru neamul românesc, un prilej de a ne aminti cu mândrie faptele înaintașilor noștri, precum și de a privi cu speranță spre viitor, un viitor în care cetățenii români, din țară sau din străinătate, păstrează vie conștiința eroilor care au modelat istoria țării și care au contribuit si la clădirea casei noastre comune Europa.

Fără îndoială, Ziua Națională reprezintă un reper fundamental pentru toți cetățenii români indiferent unde s-ar afla, un moment de rememorare a actului istoric de la 1 Decembrie 1918, un prilej pentru reafirmarea conștiinței și unității naționale, a viziunii și a obiectivelor comune fundamentale.

Astăzi, mai mult ca oricând, este necesar să ne inspirăm de la cei care au avut curajul să schimbe în bine soarta neamului, Uniunea Europeană este șansa și destinul generațiilor prezente si viitoare.Românii din întreaga Spanie și-au făcut deja un renume pentru hărnicia, curajul, talentul și puterea lor de muncă.

Vă invităm pe toți să menținem viu spiritul românesc, să susținem printr-un efort comun consolidarea fibrei comunității românești, să ne promovăm valorile, cultura și istoria țării pe plan local, fiind mândri de originile noastre. O comunitate puternică se inspiră din trecut, dar trăiește în prezent și acționează pentru un viitor mai bun. Patriotismul autentic înseamnă Puterea Omeniei care se traduce prin puterea exemplului, prin înlăturarea vanități, a bășcăliei si a autosuficienței individuale, stârnind astfel admirația si respectul celorlalți.

Împreună suntem mai puternici, iar prin contribuția fiecăruia putem realiza proiecte deosebite în interesul comunității care să permită consolidarea punților de legătură dintre România și Spania.

La mulți ani, români vrednici din Spania! La mulți ani, România!“, este mesajul Ambasadei României în Spania cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Vezi și:

Românii din Spania - Statistici, asociații și informații oficiale

 

Comunitatea românească din Spania reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Spania şi a doua comunitate de români din străinătate ca mărime, fiind aproximată la circa 1 milion de cetățeni români. Aceasta este rezultatul unei emigrații de tip economic, și provine, în bună parte, din mediul rural sau orașele mici.

Cea mai mare concentrare a cetățenilor români este în zona capitalei, urmând provinciile Valencia (app. 66.000), Zaragoza (app. 64.000), Castellón de la Plana (app. 53.000) și Barcelona (app. 50.000). Membrii comunității românești sunt bine integrați în societatea spaniolă, dar continuă să păstreze o legătură strânsă cu țara de origine, atât financiară (prin remitențe către familia din România), cât și umană (numeroase deplasări în România pe perioada concediilor de vară și a sărbătorilor de iarnă).

Românii din Spania își desfășoară activitatea domeniul serviciilor (mai ales domestice, turism) și al agriculturii. În ultima perioadă se înregistrează un segment în creștere al tinerilor profesioniști (medici, avocați, profesori, artiști) români în Spania.

Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel