Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mesaj de la BNR: "Anul viitor vine nota de plată. Dezechilibrele se adâncesc" 
WhatsApp
Economistul-șef al Băncii Naționale a României avertizează că în 2025 va veni o factură greu de suportat pentru români. 

Este an electoral și politicienii aflați la putere nu vor să supere nici o categorie socială. Muzeografii cer și ei salarii mai mari și probabil le vor primi, sindicaliștii care-i reprezintă pe polițiști, transportatori sau prestatorii de servicii vor și ei beneficii. Guvernul promite cu gândul la procentele pe care le-ar putea pierde.

Toți încearcă să obțină beneficii fiscale, iar economistul șef al Băncii Naționale a României avertizează că banii cheltuiți în acest an vor fi plătiți cu vârf și îndesat la anul, atunci când vor fi luate măsuri foarte dure pentru reducerea deficitului bugetar. Valentin Lazea crede că unele categorii bugetare își închipuie că altcineva va plăti nota de plată, însă cu siguranță nu va fi așa. 

"Eu mă întreb: cei care acum solicită noi facilităţi fiscale, salarii, nu ştiu ce, ştiind bine în mintea lor că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă? Adică, chiar aşa, ei îşi închipuie, cei care solicită acum repede, că e an electoral, îşi închipuie că ei nu vor plăti cu atât mai mult anul viitor? Speră ei că la anul nota de plată va fi achitată de alţii? Asta e întrebarea mea. Deci, a cere acum în plus scutiri, nu ştiu ce măriri şi aşa mai departe, când toată lumea ştie foarte bine că la anul va veni nota de plată, să adânceşti acum dezechilibrele, mi se pare o speranţă deşartă că va fi altcineva care va plăti şi tu vei scăpa de nota de plată", a spus Lazea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel