Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Meleșcanu, întrebat cum a votat România asupra lui Kovesi: „Întrebați la Ministerul Justiției!”
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe susține că nu știe cum a votat reprezentanta României la Bruxelles, ambasadoarea Luminița Odobescu, față de procuroarea româncă Laura Codruța Kovesi, calificată în „finala” procesului de numire a procurorului-șef al Parchetului European, Teodor Meleșcanu îndrumând joi presa să se adreseze Ministerului Justiției. 

Întrebat de HotNews dacă știe cum a votat ambasadoarea Odobescu în consiliul COREPER, la votul câștigat de candidatul francez Jean-François Bohnert în dauna româncei Laura Kovesi, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a răspuns scurt: „Nu!".

Teodor Meleșcanu a îndrumat către Ministerul Justiției, indicând astfel că mandatul pentru votul României ar fi fost dat de ministrul Justiției de atunci, Tudorel Toader.

„Nu intră în competența mea, nu am dat niciun mandat. Este vorba de COREPER, când discutați, este vorba de Consiliul pentru JAI, justiție și afaceri interne, deci dacă doriți un răspuns, la Ministerul Justiției sau la Interne", a spus Meleșcanu.

 

Meleșcanu: „Ca să vă lămuresc”

 

Atrăgându-i-se atenția că ambasadoarea Luminița Odobescu aparține de Ministerul Afacerilor Externe, ministrul Meleșcanu a spus că aceasta nu este încadrată în MAE.

„Doamna ambasador Odobescu nu este încadrată în Ministerul de Externe, este șeful Reprezentanței Permanente a României, nu a Ministerului de Externe. Ea lucrează cu absolut toți cei care participă la activitatea Uniunii Europene și a Comisiei în special.

Ministerul de Externe este compus din două părți, ca să vă lămuresc, una este centrala MAE și alta sunt ambasade, consulate generale, adică oficiile diplomatice ale României, care sunt în număr de 171. Numirile se fac de către președintele României, deci ambasadorul nu este reprezentantul Ministerului de Externe, este reprezentantul României și toate autoritățile care au competențe în materie de politică externă pot să beneficieze de folosirea abilităților și demersurilor oricărei ambasade”, a mai spus Meleșcanu, într-o conferință, la București, cu prilejul preluării Președinției Consiliului UE de către Finlanda.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel