Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medvedev amenință din nou: "Armele occidentale pentru Ucraina fac mai probabilă apocalipsa nucleară"
WhatsApp
Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a lansat noi amenințări la adresa lumii Occidentale, precizând că armele date Ucrainei fac mai probabilă "apocalipsa nucleară".

Cu cât sunt mai distructive armele furnizate de Occident Ucrainei, cu atât riscul unei "apocalipse nucleare" este mai mare, a avertizat marţi citat de Reuters, transmite Agerpres.

Rusia, care are mai multe arme nucleare decât orice alt stat din lume, a declarat în repetate rânduri că Occidentul este implicat într-un război prin procură cu Moscova în Ucraina, care ar putea escalada într-un conflict mult mai grav.

SUA au angajat un ajutor de securitate de 37 miliarde de dolari pentru Ucraina de când Putin a trimis trupe în ţara vecină la 24 februarie 2022.

Preşedintele american Joe Biden le-a transmis vinerea trecută omologilor săi din G7 că susţine un efort comun cu aliaţii pentru a antrena piloţi ucraineni pe avioane de luptă F-16, potrivit unui oficial de rang înalt al administraţiei de la Washington, chiar dacă nu există deocamdată niciun angajament de furnizare a avioanelor propriu-zise.

'Cu cât se furnizează mai multe arme, cu atât mai periculoasă va fi lumea', a declarat fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate, pentru agenţiile de presă ruse în timpul unei vizite în Vietnam.

'Şi cu cât mai distructive sunt aceste arme, cu atât mai probabil devine scenariul a ceea ce se numeşte în mod obişnuit o apocalipsă nucleară', a declarat Medvedev, citat de agenţiile de presă oficiale TASS şi RIA Novosti.

Occidentul nu-și dorește o confruntare militară NATO-Rusia

 

Occidentul afirmă că doreşte să ajute Ucraina să învingă Rusia, dar a insistat în mod repetat că nu doreşte să declanşeze o confruntare militară directă între alianţa militară NATO, susţinută de SUA, şi Rusia, notează Reuters.

Armata rusă a declarat marţi că i-a eliminat pe militanţii care au pătruns în regiunea Belgorod, la graniţa Rusiei cu Ucraina, cu vehicule blindate, forţele ruse ucigând peste 70 de 'naţionalişti ucraineni' şi respingându-i pe restul înapoi în Ucraina.

Medvedev a declarat că atacatorii sunt nişte 'gunoaie' care ar trebui exterminaţi 'ca şobolanii'.

'Responsabilitatea (...) revine regimului de la Kiev şi, în ultimă instanţă, sponsorilor săi din străinătate - adică Washingtonul şi ţările Uniunii Europene, precum şi statele afiliate, cum ar fi Marea Britanie şi altele', a declarat Medvedev, potrivit TASS. 'Este responsabilitatea lor, în mod direct şi imediat', a mai spus el.

La Moscova, preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că ţara sa nu a început niciun război, iar prin 'operaţiunea militară specială' în Ucraina încearcă să pună capăt războiului împotriva poporului rus, potrivit EFE.

'Ei ne spun adesea şi noi auzim că Rusia a început un război. Nu! Rusia, cu ajutorul operaţiunii militare, încearcă să pună capăt acestui război care se duce împotriva noastră, împotriva poporului nostru', a declarat Putin la Kremlin, în timpul ceremoniei de decernare a premiilor de stat.

Putin a spus că, din cauza unei 'nedreptăţi istorice', o parte a poporului rus a fost lăsată în afara graniţelor statului rus istoric, dar că aceşti oameni nu au încetat să fie ruşi, 'să fie oamenii noştri'.

'Rusia face şi, bineînţeles, va face totul pentru a-i apăra', a subliniat liderul rus. El a admis că 'Rusia trece prin momente dificile', dar a adăugat că ţării nu i-a fost niciodată uşor.

Rusia a declanşat o invazie în Ucraina la 24 februarie 2022 pe care o numeşte 'operaţiune militară specială', iar Occidentul şi Kievul drept o agresiune brutală, neprovocată şi nejustificată împotriva unui stat independent, prima de acest gen în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Deşi nu există cifre exacte privind pierderile suferite de Rusia în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, pe baza unor surse deschise, BBC în limba rusă a reuşit să identifice numele a 21.700 de militari ruşi ucişi în cele aproape 15 luni de război. Rata pierderilor continuă să fie ridicată, nu doar în detaşamentele formate din prizonieri, ci şi în unităţile armatei regulate ruse, conform postului de radio citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
pixel