Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic: "Un bărbat a luat medicamentul pentru coronavirus și a murit"
WhatsApp
Dr. Olga Simionescu spune că nimeni nu se poate substitui medicului, ea dând exemplul unui american care a luat clorochin fosfat și care a murit. Medicul român atrage atenţia asupra pericolului automedicaţiei

Redăm integral Jurnalul de Pandemie al Prof. Dr. Olga Simionescu: 

„Jurnalul meu de pandemie episodul 7, fiindcă îmi pasă!

Food and Drug Administration (FDA) a autorizat în regim de urgenţă folosirea Hidroxiclorochinei (cu denumirea comercială de Plaquenil în ţara noastră) pentru tratamentul COVID-19 la adolescenţi şi adulţi tineri, atunci când studii clinice nu sunt disponibile". FDA este instanţa supremă din SUA în termeni de autorizare a medicamentelor şi procesele sunt de durată. Daca FDA aprobă ceva, lumea stiinţifică ii respectă automat autoritatea.

Când apare un medicament nou sau o indicaţie nouă a unui medicament cunoscut deja, FDA se pronunţă, apoi dacă avizul există, este preluat în Europa şi de acolo în ghidurile naţionale. Durează şi câţiva ani, de pildă, acest proces, în terapiile noi ţintite în cancer. Iar în cazurile cremelor de fotoprotecţie, ani de zile au trecut până la autorizarea protecţiei pentru ultravioletele A.

Procesul a fost un pic invers în acest caz: echipa marseilleză a lui Didier Raoult a propus combinaţia Hidroxiclorochina + Azitromicina, iar americanii au preluat-o înainte ca francezii să-şi termine disputele interne. Orgolii hipertrofiate sunt şi la ei, staţi liniştiţi! Chiar acum începe la New York un clinical trial pe combinaţie, căci FDA face referire, deocamdată, doar la Hidroxiclorochină şi nu la combinaţia cu antibiotic.

Cu 3 zile anterior de aprobarea FDA, Consiliul de Sănătate Publică (HSCP) al Franţei a publicat folosirea hidroxiclorochinei în protocolul de profilaxie cu excepţia cazurilor grave, iar Germania a eliberat deja din stoc 30 de milioane de doze. Medicamentul se poate elibera în Franţa pe bază de reţetă de la medicul reumatolog, internist, dermatolog, nefrolog, neurolog sau pediatru, sau prin medicul de familie care reînnoieşte o prescripţie medicală.

Germania şi-a reînnoit stocul, eliberând peste 30 de milioane de doze către Strategic National Stockpile.

În România medicamentul este deja inclus în schema de tratament, ca alternativă, însă nu în combinaţie cu Azitromicina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel