Cecilia Bartalena are 35 de ani și lucrează la un spital de urgență din Pisa. Nu se consideră un erou și nu se teme să spună că îi este teamă.
„În mod cert nu o fac pentru salariu sau din obligație morală, nici nu intră în discuție. O fac pentru pacienți, pentru că nu au altă șansă. O fac doar pentru ei și de asemenea, pentru toți ceilalți colegi, cred că și ei o fac pentru același motiv. De fiecare dată când mergem la serviciu este alegerea noastră, o alegere pe care o facem în fiecare zi. Nu suntem eroi și noua ne este teamă”, a spus Cecilia Bartalena, potrivit Digi24.
Doctorița povestește cum lucrează ture lungi si obositoare, pentru că spitalele sunt pline de oameni bolnavi.
„Dimineața, după-amiaza sau noaptea, când intrăm în tură, trebuie să ne îmbrăcăm, să ne punem filtre și să intrăm în așa-zisa zonă contaminată, unde sunt pacienții infectați. Procesul de echipare constă în îmbrăcarea unui combinezon rezistent la apă, protecții peste încălțări, bonetă, mască, ochelari, două perechi de mănuși. Intrăm în secție purtând toate aceste lucruri precum scafandrii. Stăm acolo pentru aproximativ șase ore, timp în care nu putem mânca, bea sau merge la baie, este foarte incomod”, a mai spus medicul.
Cecilia Bartalena mărturisește că în fiecare zi pleacă cu frică de la spital, pentru că acasă o așteaptă soțul ei și fetița de 4 ani. Femeia se teme că îi poate infecta, deși de la începutul crizei, ea și familia ei dorm în camere separate, folosesc băi diferite și mănâncă în zone diferite ale bucătăriei.
„Dacă Petra mă îmbrățișează, mă tem că peste 15 zile se va îmbolnăvi”, a mai spus doctorita.
În Italia, peste 10.000 de medici și asistenți au fost infectați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News