Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mașină furată din Italia încă din 2021, găsită de poliție în România
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră un autoturism care figura în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia încă din anul 2021.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial a Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, pe data de 8 ianuarie , în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească în vârstă de 46 de ani, care conducea autoturismul respectiv.

"Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autovehiculului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Italia în anul 2021", precizează un comunicat de presă transmis de ITPF Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autovehiculul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În urmă cu o săptămână, un bolid de lux furat din Italia a fost descoperit de polițiștii de frontieră pe raza localităţii Crasna din județul Iași.

Românul a crezut că nu e nicio problemă dacă nu mai plătește ratele 

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui au descoperit, săptămână trecuta, pe raza localităţii Crasna, un autoturism de lux, care figura în bazele de date ca fiind furat din Italia.

"În ziua de 3 ianuarie, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfăşurate împreună cu colegi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Crasna, un autoturism marca Mercedes CLA, an fabricaţie 2019, condus de un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani.

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia, semnalare emisă pe 19 decembrie 2022. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în rate şi nu s-a gândit că ar putea avea probleme dacă nu mai plăteşte ratele", se precizează în comunicatul de presă transmis de ITPF Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru abuz de încredere, iar autoturismul, în valoare de peste 43.000 de euro, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel